Παρασκευή, 23.07.2021, 11:22 μμ

Εμβόλιο κατά του κορωνοϊού: Ούτε το 7% του πληθυσμού στην Αχαΐα – Έχουμε δρόμο μπροστά μας για την ανοσία

15.03.2021 / 22:07
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
τα 20

Πάνω από 500 εμβόλια γίνονται σε καθημερινή βάση στην Πάτρα, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές και η εμβολιαστική διαδικασία προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς.

Όμως εδώ υπάρχει και ο αντίλογος που λέει ότι με βάση την πρωτοφανή ανταπόκριση που έχει ο κόσμος στο να κάνει τον εμβολιασμό, η διαδικασία αυτή θα μπορούσε να είχε επιταχυνθεί για να φτάναμε πιο γρήγορα στον στόχο της ανοσίας.

Τα στοιχεία  που είδαν το φως της δημοσιότητας για το πόσο έχει προχωρήσει η εμβολιαστική διαδικασία σε κάθε περιφερειακή ενότητα  δικαιώνουν την δεύτερη άποψη

Στυμφωνα με τα στοιχεία που καταγράφονται στην εμβολιαστική επιτροπή, στη λίστα με τους εμβολιασμούς που γίνονται σε κάθε περιφερειακή ενότητα, τα ποσοστά της Αχαΐας μόλις που ξεπερνούν το 6%.

Συγκεκριμένα, έχουν πραγματοποιηθεί από το ξεκίνημα της εμβολιαστικής διαδικασίας συνολικά 29.395 εμβολιασμοί που αντιστοιχούν σε μόλις 6,24% του πληθυσμού. Θα χρειαστεί λοιπόν αρκετός καιρός για να φτάσουμε το 70%  που προϋποθέτει η ανοσία.

Στην πραγματικότητα οι ικανοποιητικοί ρυθμοί είναι ρυθμοί «χελώνας» και αυτό δεν έχει να κάνει με την οργάνωση, αλλά με τη μικρή επάρκεια που υπάρχουν σε εμβόλια.  Το πιο τραγικό; Το εμβόλιο δεν κρατάει για πάντα.

Έτσι όταν κληθεί  να το κάνει η γαλαρία του μαζικού πληθυσμού (οι νέοι δηλαδή), θα έχει περάσει ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα που θα πρέπει να το ξανακάνουν και οι… μπροστάρηδες (ηλικιωμένοι).  Με λίγα λόγια η ανοσία δεν υπάρχει περίπτωση να επιτευχθεί πριν το 2022. Βοήθεια μας..

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα