Εμβόλιο κατά του κορωνοϊού: Με “γκάζι” συνεχίζει να “τρέχει” η Αχαΐα προς την “Ελευθερία” της

24.05.2021 / 22:31
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΝΙΚΟΥ ΧΑΡΔΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΨΙΑ ΤΟΥ MEGA ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΠΟΥΛ

127.278 εμβόλια έχουν γίνει στην Αχαΐα και η επιτάχυνση που έχει επιδείξει η περιφερειακή ενότητα στην επιχείρηση Ελευθερία συνεχίζεται, χωρίς ο νομός να πετάει φρένο.

Από αυτούς την πρώτη δόση έχουν κάνει 86.195 αχαιοί, ενώ πλήρως εμβολιασμένοι (δηλαδή και με τις 2 δόσεις) είναι 43.231 συμπολίτες μας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν η Αχαΐα  ξεπέρασε πλέον σε επίπεδο περιφερειακών ενοτήτων σε αριθμό εμβολίων την Ανατολική Αττική που έχει αρκετά μεγαλύτερο πληθυσμό από τον νομό και το γεγονός αυτό δείχνει από μόνο του πολλά.

Όπως αναφέρουν οι αρμόδιοι τα ποσοστά στους εμβολιασμούς στις ηλικιακές κατηγορίες των νέων παραμένουν αρκετά υψηλά, ενώ αντίθετα υπάρχει μία στασιμότητα στις μεγαλύτερες ηλικιακές κατηγορίες, χωρίς αυτό να μεταφράζεται όμως σε άρνηση, αλλά μάλλον σε έναν ενδοιασμό.

 Είναι χαρακτηριστικό ότι η  Αχαΐα  στην Δυτική Ελλάδα έρχεται πρώτη σε εμβολιασμούς καθημερινά και σε αυτό συμβάλλει η άψογη λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων στα Νοσοκομεία της Πάτρας, τα Κέντρα Υγείας και φυσικά το Mega Εμβολιαστικό Κέντρο του ΟΛΠΑ.

Πάντως, αν η Αχαία συνεχίζει έτσι μέσα στο καλοκαίρι θα έχει πιάσει τουλάχιστον το μισό από το 70% του συνόλου του πληθυσμού που απαιτείται για την ανοσία και θα έχει πλέον ανοικτό τον δρόμο για να πετύχει τον στόχο μέχρι  το τέλος του έτους.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα