Εμβόλιο: Έφτασε και ξεκινάμε! Όλο το σχέδιο για να νικηθεί ο εφιάλτης του κορωνοϊού

25.12.2020 / 21:32
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
κο 20

Λίγες ώρες πια έχουν απομείνει μέχρι να τεθεί σε εφαρμογή η επιχείρηση «Ελευθερία» όπως έχει ονομαστεί το σχέδιο για το εμβόλιο ενάντια στον κορονοϊό.

Το εμβόλιο θα ξεκινήσει να χορηγείται ταυτόχρονα σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, με την τεράστια υγειονομική επιχείρηση που έχει στηθεί -τη μεγαλύτερη στην Ιστορία της χώρας μας- να ξεκινά να εφαρμόζεται μέχρι και τις 27 Δεκεμβρίου, καθώς τα πρώτα εμβόλια ήρθαν ήδη στη χώρα μας ανήμερα τα Χριστούγεννα και αναμένονται πια οι πρώτοι εμβολιασμοί.

Όπως σας έχει ενημερώσει εδώ και μέρες το newsit.gr, τις πρώτες δόσεις του εμβολίου στη χώρα μας θα λάβουν υγειονομικοί και ευπαθείς ομάδες ενώ σε μια κίνηση συμβολισμού θα κάνουν πρώτοι το εμβόλιο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί, – πλην του Κυριάκου Βελόπουλου- και ακόμη 43 αξιωματούχοι.

Σχέδιο – μαμούθ για το εμβόλιο

Σύμφωνα με πληροφορίες, για τη μεταφορά και παραλαβή των εμβολίων η ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία και τους αρμόδιους φορείς έχει εκπονήσει σχέδιο. Τα ειδικά ψυγεία, σε μυστικές τοποθεσίες, είναι ήδη έτοιμα να υποδεχθούν τις πρώτες 9.750 δόσεις.

 H Κομισιόν από το πρωί της Πέμπτης, 24 Δεκεμβρίου, έχει ανακοινώσει πως έχει πακετάρει τα εμβόλια και έχει ξεκινήσει την αποστολή τους στα κράτη – μέλη, με την Ελλάδα να έχει ετοιμάσει το σχέδιο δράσης για τη μεγαλύτερη επιχείρηση στην Ιστορία. Μέσω του ειδικού αυτού σχεδίου, τα εμβόλια θα φτάσουν στα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα, στα οποία θα γίνεται η χορήγηση των δόσεων στους πολίτες.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα