Εμβόλιο Astrazeneca: Τι θα γίνει στην Ελλάδα μετά τις ραγδαίες εξελίξεις

15.03.2021 / 19:34
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
τα 3

Ντόμινο εξελίξεων στην Ευρώπη με το εμβόλιο της Astrazeneca κατά του κορονοϊού, καθώς τρεις χώρες αποφάσισαν να σταματήσουν προσωρινά τους εμβολιασμούς.

Και όχι… όποιες κι όποιες. Γερμανία αρχικά και Γαλλία και Ιταλία ακολούθως, αποφάσισαν να βάλουν «στον πάγο» το εμβόλιο της Astrazeneca, μετά από περιστατικά θρομβώσεων.

Και οι τρεις αυτές χώρες πετούν το… μπαλάκι στον EMA, υπογραμμίζοντας πως ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων είναι εκείνος που θα αποφασίσει «εάν και πώς οι νέες πληροφορίες θα επηρεάσουν την έγκριση του εμβολίου».

Τι σημαίνει όμως αυτό για την χώρα μας; Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr -και τουλάχιστον προς το παρόν- οι εμβολιασμοί με το συγκεκριμένο εμβόλιο συνεχίζονται κανονικά.

Από το υπουργείο Υγείας λένε πως μέχρι να αποφανθεί ο EMA -κάτι που θα γίνει τις αμέσως επόμενες ημέρες- δεν αλλάζει κάτι στον προγραμματισμό. Επιπλέον, οι πληροφορίες του newsit.gr αναφέρουν πως έχουν ήδη γίνει στην χώρα μας τα περισσότερα εμβόλια της Astrazeneca από την παρτίδα που είχαμε λάβει.

Σημειώνεται, πάντως, ότι την Τρίτη, 16 Μαρτίου του 2021, συνεδριάζουν δύο επιτροπές που σχετίζονται με τη χρήση του εμβολίου στη χώρα μας, και συγκεκριμένα η Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης και η Επιτροπή Εμβολιασμών. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Open, το γεγονός πως Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία πάγωσαν τη χορήγηση του εμβολίου, ίσως παίξει ρόλο στις αποφάσεις. Σε κάθε περίπτωση οι υγειονομικές Αρχές στην Ελλάδα αποφασίζουν με βάση τα δεδομένα της χώρας μας, όπου μέχρι στιγμής έχει καταγραφεί ένα περιστατικό θρόμβωσης, το οποίο και εξετάζεται.

newsit

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα