Εμβολιασμός- Καπραβέλος: Να ξανασκεφτούμε την επέκταση της υποχρεωτικότητας

18.10.2021 / 19:25
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ka 46

Για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού και την πίεση στα νοσοκομεία μίλησε στο Live News ο Νίκος Καπραβέλος. O συντονιστής διευθυντής Β΄ ΜΕΘ στο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης επαναφέρει το ζήτημα της επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλες κατηγορίες πληθυσμού.

Μιλώντας στο Live News με αφορμή και την ανεπάρκεια των κλινών ΜΕΘ, ο συντονιστής διευθυντής Β΄ ΜΕΘ Παπανικολάου Νίκος Καπραβέλος τόνισε ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι πάρα πολύ δύσκολη, ωστόσο οι γιατροί αναμένουν ακόμα μεγαλύτερη πίεση τις επόμενες ημέρες.

«Τη χθεσινή (σ.σ. 17.10.2021) ημέρα που δεν ήταν ημέρα εφημερίας, πέντε διασωληνωμένοι ασθενείς αναζητούσαν κρεβάτι σε ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα, οι δύο κατέληξαν, δύο οδηγήθηκαν στο χειρουργείο για να μην χάσουν τη ζωή τους και ένας παρέμεινε στο τμήμα», σημείωσε ο κ. Καπραβέλος, υπογραμμίζοντας ότι τα νούμερα δεν είναι καλά. «Σήμερα αναγκαστήκαμε να δώσουμε περισσότερες κλίνες και οι 22 του Παπανικολάου έγιναν 30, μένοντας μόνο 9 για τα υπόλοιπα νοσήματα».

Ο κ. Καπραβέλος υποστήριξε ότι θα πρέπει να αυξηθεί το ποσοστό των εμβολιασμών στη Βόρεια Ελλάδα. «Δεν υπάρχει άλλη λύση, θα πρέπει να πιεστεί το μεγάλο αυτό κομμάτι της κοινωνίας. Θα πρέπει να ξανασκεφτούμε την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στην ανθρώπινη δραστηριότητα», σημείωσε. «Δεν είναι ατομικό δικαίωμα του καθενός, όταν πιέζεται το σύστημα υγείας. Δεν θα μπορέσουμε στη συνέχεια να αντεπεξέλθουμε σε αυτή την πίεση», συμπλήρωσε ο συντονιστής διευθυντής Β΄ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα