Εμβολιασμοί στην Αχαΐα: Κάθετη πτώση από τις αρχές του καλοκαιρού

05.09.2021 / 12:08
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
go 27

Κάθετη πτώση εμφανίζουν τις τελευταίες ημέρες οι εμβολιασμοί στην Αχαϊα, καθώς έχουν υποχωρήσει σχεδόν στο μισό ποσοστό των εμβολιασμών που γίνονταν προ διμήνου περίπου.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, χθες Σάββατο, στο νομό πραγματοποιήθηκαν μόλις 735 εμβολιασμοί, όταν στις αρχές του καλοκαιριού ξεπερνούσαν σε ημερήσια βάση τους 1.400.  Η πτωτική πορεία ουσιαστικά ξεκίνησε για την περιοχή από τον περασμένο μήνα. Παρότι στις αρχές Αυγούστου είχαμε περισσότερους από 1.400 εμβολιασμούς την ημέρα (στις 4 Αυγούστου έγιναν 1.434), η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.

Στις 19 Αυγούστου όσοι έσπευσαν στα εμβολιαστικά κέντρα ήταν 883, με τους υγειονομικούς φορείς να ευελπιστούν πως με την επιστροφή από τις διακοπές οι αχαιοί θα εμβολιάζονταν. Ωστόσο οι αρχές του τρέχοντος μηνός τους διέψευσαν, δεδομένου ότι οι εμβολιασμοί βρίσκονται στα χειρότερα ποσοστά από την αρχή των εμβολιασμών.

Να σημειωθεί πως η Αχαΐα βρίσκεται στο 44% περίπου του συνολικού πληθυσμού σε επίπεδο εμβολιασμών. Και φυσικά με ανάλογους ρυθμούς είναι αδύνατο να χτιστεί το “τείχος ανοσίας”.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα