Εμβόλια στις φτωχότερες χώρες με… σκόντο από Pfizer/BioNTech, Moderna και Johnson & Johnson

21.05.2021 / 18:51
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
210210112528_emvoliasmoi-54

Οι τρεις εταιρείες που παράγουν εμβόλια κατά του κορονοϊού – η Pfizer/BioNTech, η Moderna και η Johnson & Johnson- δεσμεύτηκαν σήμερα, Παρασκευή 21 Μαΐου κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης των G20, να παράσχουν σε τιμή κόστους ή μειωμένη, 3,5 δισεκατομμύρια δόσεις στις φτωχότερες χώρες το 2021 και το 2022.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό των τριών εταιρειών σε συνεννόηση με τον ΠΟΥ, περίπου 1,3 δισεκατομμύρια δόσεις θα παραδοθούν αυτή τη χρονιά, οι υπόλοιπες το 2022.

Η Pfizer θα παράσχει 2 δισεκατομμύρια δόσεις, η Moderna «έως» 995 εκατομμύρια και η Johnson & Johnson «έως 500 εκατομμύρια». Θα δοθούν σε τιμή κόστους στις χώρες χαμηλού εισοδήματος και σε μειωμένη τιμή στις χώρες μεσαίου εισοδήματος, διευκρίνισαν οι υπεύθυνοι των εργαστηρίων με την ευκαιρία της ψηφιακής Διάσκεψης για την Υγεία, που οργάνωσε η ιταλική προεδρία της G20 και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Λίγο νωρίτερα, η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε ανακοινώσει, κατά την έναρξη των εργασιών της διάσκεψης, ότι θα προσφέρει 100 εκατ. δόσεις.

«Όλος ο κόσμος, παντού» πρέπει να έχει πρόσβαση στα εμβόλια, δήλωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Η πρόσβαση των πιο ευάλωτων χωρών στα εμβόλια, η διεθνής αλληλεγγύη και η πρόληψη των πανδημιών στο μέλλον βρίσκονται στην καρδιά της Διάσκεψης σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της G20, με τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, των Κρατών της Αφρικής και της Ασίας, όπως και 12 διεθνών οργανισμών και ιδιωτικών ιδρυμάτων.

dikaiologitika.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα