Ελληνίδα γιατρός που επιβλέπει τους εμβολιασμούς στο Μπέρμιγχαμ – «Η μετάλλαξη δεν επηρεάζει το εμβόλιο»

21.12.2020 / 20:59
κο 17

Στη Βρετανία βρίσκεται σε εξέλιξη ο εμβολιασμός για τον κορονοϊό και επικεφαλής του προγράμματος στο Μπέρμιγχαμ είναι μια Ελληνίδα γιατρός η Βάσω Ματιοπούλου.

Αναφέρθηκε στην μετάλλαξη του ιού και κατά πόσο επηρεάζει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου, ενώ έδωσε λεπτομέρειες για τον τρόπο χορήγησής του μιλώντας στην εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο.

«Οι ιοί μεταλλάσσονται, έτσι είναι η φύση τους. Γι’ αυτό έχουμε το εμβόλιο της γρίπης κάθε χρόνο. Δεν είναι η πρώτη μετάλλαξη αυτή. Είχαμε και το καλοκαίρι. Το ανησυχητικό με την συγκεκριμένη είναι ότι μεταδίδεται πολύ γρήγορα. Οι αριθμοί των ασθενών αυξήθηκαν ανάλογα με την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων.

 Δεν αυξάνεται η σοβαρότητα των συμπτωμάτων. Δεν φαίνεται η μετάλλαξη να επηρεάζει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου», σημείωσε σχετικά με τη μετάλλαξη του ιού που έχει φέρει ταραχή σε όλο τον κόσμο.

Όπως τόνισε πιθανότατα έχει μεταδοθεί σε πολλές χώρες αλλά δεν έχει ανιχνευθεί. «Δεν μπορεί να ανιχνευθεί με το κοινό τεστ για τον κορονοϊό. Χρειάζεται ειδική υποδομή. Ίσως να έχει μεταδοθεί σε περισσότερες χώρες….».

«Ο εμβολιασμός είναι ο μοναδικός τρόπος για να βγούμε από την κατάσταση αυτή. Η άλλη επιλογή είναι η ανοσία της αγέλης. Έχει αποτύχει το πείραμα», υπογράμμισε καθιστώντας σαφές ότι το εμβόλιο είναι ο τρόπος για να ξεφύγει η ανθρωπότητα από τον εφιάλτη.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες σχετικά με τη φύση του εμβολίου. «Το εμβόλιο αυτό είναι εξαιρετικά ασταθές. Όταν έρθει στο κέντρο εμβολιασμού μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο, μέχρι 3,5-4 ημέρες. Οι γιατροί που εμβολιάζουν στην Αγγλία πρέπει να έχουν λάβει εκπαίδευση.

Για παράδειγμα δεν μπορούμε να κουνήσουμε το εμβόλιο αυτό. Το φιαλίδιο περιέχει την πρωτεΐνη του ιού και πρέπει να βάλουμε φυσιολογικό ορό, πρέπει να κάνεις ήπιες κινήσεις πάνω – κάτω.

Αν το φιαλίδιο γίνει θολό σημαίνει ότι η πρωτεϊνή έχει σπάσει και τότε το εμβόλιο είναι ανένεργο. Θα συνιστούσα ανεπιφύλαχτα το εμβόλιο στους δικούς μου ανθρώπους», ανέφερε κλείνοντας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα