Έλληνας ερευνητής στις ΗΠΑ: Το εμβόλιο σηματοδοτεί την αρχή του τέλους της πανδημίας

27.12.2020 / 11:44
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
A droplet falls from a syringe after a health care worker was injected with the Pfizer-BioNTech COVID-19 vaccine at Women & Infants Hospital in Providence, R.I., Tuesday, Dec. 15, 2020. (AP Photo/David Goldman)

Για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού μίλησε Έλληνας γιατρός-ερευνητής που εργάζεται στις ΗΠΑ.

«Το εμβόλιο σηματοδοτεί την αρχή του τέλους της πανδημίας», ανέφερε στην πρωινή εκπομπή του MEGA ο κ. Γιώργος Παυλάκης, σημειώνοντας ότι τα πράγματα θα αρχίσουν να βελτιώνονται άρδην και εκτίμησε ότι σταδιακά οι όποιοι φόβοι «θα καταλαγιάσουν».

«Τα εμβόλια είναι από τα πιο καλά εμβόλια που μπορούμε να έχουμε» είπε ο κ. Παυλάκης συμπληρώνοντας πως «δεν φοβάμαι την καινούρια τεχνολογία γιατί εμείς την εφαρμόζουμε περισσότερο από είκοσι χρόνια».

Οι περισσότεροι άνθρωποι θα μπορέσουν να το κάνουν, σημείωσε ο ίδιος. «Στις ΗΠΑ οι σοβαρές παρενέργειες είναι ελάχιστες και είναι αντιμετωπίσιμες» υπογράμμισε ο κ. Παυλάκης. Το εμβόλιο δεν θα χορηγείται σε εγκύους διότι δεν έχουν τελειώσει οι σχετικές μελέτες, ενώ δεν ενδείκνυται για όσους έχουν σοβαρές αλλεργίες.

Απευθυνόμενος σε όσους είναι δύσπιστοι τους προέτρεψε να έχουν ανοιχτό μυαλό και να ενημερώνονται για τα επιστημονικά δεδομένα. «Θα κάνω το εμβόλιο όταν έρθει η σειρά μου» κατέληξε ο γιατρός.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα