Ελισσαιός Βγενόπουλος: «Το καρναβάλι θα τελειώσει και δεν θα πάρουμε χαμπάρι»

21.02.2021 / 13:09
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
πι 33

Ήταν κάτι φωτογραφίες που δεν ήθελαν να είναι μόνο φωτογραφίες, ήταν κάποιοι στίχοι που βαρέθηκαν να κατοικούν στις αχανείς εκτάσεις των κλειστών τετραδίων και των σκονισμένων βιβλίων και ήταν κι ένα καρναβάλι που δεν ήθελε να είναι μόνο Βamboleo αλλά και κάτι άλλο, που κάποια στιγμή πήγε να το βρει, το έχασε και τώρα το ξανα ψάχνει.

Έτσι δημιουργήθηκαν και τα ”Καρναβαλο-Φωτο-Γραφήματα” κάτω από την ομπρέλα με τον γενικό τίτλο ”Φωτο-Γραφή-Ζώντας ή Φωτογραφίζοντας”.

Μοντάροντας λοιπόν τις φωτογραφίες τη μια δίπλα στην άλλη, μεταμορφώθηκαν σε  πλάνα, βάζοντας στίχους πάνω τους άρχισαν να μιλούν, η μουσική ήρθε να δέσει, να ομογενοποιήσει το εγχείρημα.

 Τι του έλειπε; μόνο σπικάζ αλλά οι δύο ηθοποιοί που είχα επιλέξει για τις εκφωνήσεις και ο κ. Κιμούλης και ο κ. Φιλιππίδης είναι απασχολημένοι αυτό το διάστημα, οπότε μένει για το μέλλον.

Μου αρέσουν όλα τα ‘’μιγάδικα’’ πράγματα στη ζωή, οι μιγάδες ιδέες, οι μιγάδες ιδεολογίες, οι μιγάδες ανθρωποι κι επειδή απεχθάνομαι την πολύ ”καθαρότητα” αυτό που έκανα δεν είναι πια μόνο φωτογραφίες, δεν είναι μόνο κείμενο, αλλά δεν είναι και μόνο video, είναι κάτι ‘’μιγάδικο’’ στο οποίο πατάς play παίζει, κάποια στιγμή πατάς pause, διαβάζεις και άντε ξανά μανά play μέχρι να τελειώσει ή το βλέπεις μονορούφι κι όποιον πάρει ο χάρος.

Προσοχή δεν το αντιμετωπίζουμε μόνο σαν video γιατί έτσι εμείς οι θεατές δεν επιδρούμε στο Καρναβαλο-Φωτο-Γράφημα και  αφαιρούμε από το εγχείρημα κάθε διαδραστικότητα. Θεωρώ ότι όλοι πρέπει να συμβάλουμε στον ‘’Διάκοσμο’’ άλλος με τη δουλειά του κι άλλο από το πόστο του ‘’ Για να μην υποστούμε και μια Ολοκληρωτική Καρναβαλική Ήττα’’.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα