Ελίνα Σταθοπούλου: Υιοθέτησε τον Μάρκο, λίγους μήνες πριν την ευθανασία του

23.10.2020 / 14:34
λκξφκηφδ

Tης Βίκυς Μαυρομμάτη

Οι περισσότεροι μπορεί να την γνωρίζουν ως μία από τις καλύτερες makeup artists στην Πάτρα, όμως αυτή τη φορά δεν μιλάει για μακιγιάζ και ομορφιά. Ο λόγος για την Ελίνα Σταθοπούλου, που αναφέρεται σε μία απόφασή της που τελικά τη στιγμάτισε σε τέτοιο βαθμό που έβαλε σκοπό της πλέον να ευαισθητοποιήσει κι άλλους ανθρώπους να πράξουν κάτι ανάλογο. Για ποιο πράγμα μιλάμε; Για την απόφαση της Ελίνας να υιοθετήσει ένα αδέσποτο, το οποίο έπασχε από σάρκωμα στο μάτι και είχε λίγους μήνες ζωής μπροστά του. Η Ελίνα λοιπόν όχι μόνο ανέλαβε τον Μάρκο στο τελευταίο στάδιο, αλλά έκανε ό,τι είναι  δυνατόν για να βελτιώσει  την ποιότητα της ζωής του.

Πώς προέκυψε η απόφαση της υιοθεσίας του Μάρκο;

Από μικρό παιδί είχα μια αδυναμία στα ζώα και ιδιαίτερα στα σκυλιά. Όταν έμαθα για το Μάρκο λοιπόν δεν μου ήταν καθόλου εύκολο να αδιαφορήσω και να μην κάνω κάτι. Δεν είχε κάποιο σπίτι να τον αγαπήσει, να τον περιθάλψει και να του προσφέρει όλα όσα χρειαζόταν εκείνη την περίοδο. Οπότε δίχως δεύτερη σκέψη έκανα αυτό που θεώρησα σωστό. Να τον πάρω σπίτι και να τον αναλάβω εγώ όσο το δυνατόν καλύτερα μπορούσα.

Ήταν εύκολες οι μέρες μαζί με τον Μάρκο;

Μερικές ναι, μερικές όχι. Αλλά δεν υπολογίζονται έτσι. Και οι εύκολες και οι δύσκολες μέρες μαζί με τον Μάρκο ήταν ανεκτίμητες. Το μόνο αρνητικό για μένα ήταν ότι δεν ήθελα να τον βλέπω να υποφέρει. Πονούσα κι εγώ μαζί του όταν πονούσε.  Αλλά ακόμα και σε αυτή τη κατάσταση, το μόνο που έλαβα ήταν αγάπη. Την αγνή αυτή αγάπη που μόνο ένας σκύλος μπορεί να σου δώσει.

Ήσουν μπροστά στην ευθανασία;

Φυσικά. Δεν θα μπορούσα να τον αφήσω μόνο του. Από το πρώτο λεπτό που τον ανέλαβα μέχρι και το τελευταίο, ήξερα ότι θα έπρεπε και ήθελα να είμαι δίπλα του. Η στιγμή της ευθανασίας του ήταν μια στιγμή που δεν μπορώ να στην περιγράψω. Ήταν συναισθήματα ανάμεικτα. Από τη μία ένιωσα τον πόνο και τη θλίψη του πένθους, αυτό που νιώθεις όταν αγαπάς κάτι τόσο πολύ που γίνεται κομμάτι σου και στη συνέχεια το χάνεις. Αλλά από την άλλη μεριά, ήξερα ότι ήμουν ο λόγος που ο Μάρκο δεν ταλαιπωρήθηκε το τελευταίο καιρό και έλαβε την αγάπη που του άξιζε.

Θα ήθελες να κάνεις ξανά κάτι ανάλογο;

Το έχω ήδη κάνει κατά κάποιο τρόπο. Δεν μπορώ να αναλάβω όλα τα αδέσποτα που συναντάω στο δρόμο μου αλλά προσπαθώ να τα βοηθήσω όσο γίνεται και πολλές φορές έχω καταφέρει και να τους βρω το ανάλογο σπίτι. Βέβαια, περίπτωση σαν τον Μάρκο δεν ξαναβρήκα αλλά νομίζω πως αν έβρισκα, ναι, θα το έκανα ξανά δίχως δεύτερη σκέψη.

Θα ήθελες να περάσεις ένα μήνυμα μέσα από την ιστορία σου;

Θα ήθελα πραγματικά να παρακαλέσω τους ανθρώπους να σκέφτονται καλά την απόφασή τους πριν αποκτήσουν οποιοδήποτε κατοικίδιο. Πολλοί νομίζουν ότι θα είναι κάτι εύκολο και διασκεδαστικό αλλά μόνο έτσι δεν είναι. Οποιοδήποτε κατοικίδιο θέλει φροντίδα, αγάπη και πάνω από όλα έχει ευθύνες. Δεν γίνεται ξαφνικά μόλις έρθουν τα δύσκολα να αποφασίζεις ότι “δεν σου κάνει” και να το παρατάς κάπου έξω. Έτσι όχι μόνο μαζεύονται ακόμα περισσότερα αδέσποτα στους δρόμους, αλλά ταλαιπωρείται άδικα μια ψυχή η οποία το μόνο που θέλει να σου δώσει είναι αφοσίωση και αγάπη.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα