Έλεγχοι για τον κορωνοϊό: 743 πρόστιμα στην Αχαΐα μέσα σε τρεις εβδομάδες

29.11.2020 / 11:37
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
γκο 1

Άγγιξαν τις 16.000 οι έλεγχοι, που πραγματοποιήθηκαν από τις αστυνομικές υπηρεσίες της Αχαΐας, στο διάστημα των τριών εβδομάδων «εγκλεισμού», στο πλαίσιο εφαρμογής των ειδικών μέτρων για την πρόληψη και διασπορά του covid-19.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, που έχει στη διάθεσή της η «Π», από τις 6 π.μ. της Δευτέρας ( 23 Νοεμβρίου) μέχρι και χθες 6 π.μ. (27 Νοεμβρίου), διενεργήθηκαν 2.550 έλεγχοι και επιβλήθηκαν 165 πρόστιμα των 300 ευρώ, για 130 παραβάσεις που αφορούσαν στον περιορισμό κίνησης, 34 για μη χρήση μάσκας από πεζούς και επιβάτες οχημάτων και 1 για υπεράριθμο ΙΧ αυτοκίνητο.

Επιπλέον, βεβαιώθηκαν δυο παραβάσεις, μια σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Πάτρα και μια για διοργάνωση γλεντιού σε αυλή σπιτιού στην περιοχή της Παραλίας με τη συμμετοχή 25 ατόμων. Επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 11.000 ευρώ, στην ιδιοκτήτρια και τον προσωρινά υπεύθυνο της επιχείρησης και τον διοργανωτής της συνάθροισης.

Από τις αρχές της καραντίνας μέχρι και το πρωί της Παρασκευής, στο νομό έχουν διενεργηθεί 15.879 έλεγχοι της ΕΛΑΣ, έχουν βεβαιωθεί 743 πρόστιμα (300 ευρώ), 451 για παραβίαση περιορισμού κίνησης, 183 για μη χρήση μάσκας από πεζούς, υπαλλήλους καταστημάτων, επιβάτες οχημάτων και ΜΜΕ, 104 για στέρηση εγγράφων μετακίνησης και 5 για υπεράριθμα άτομα σε ΙΧΕ και ΔΧΕ.

Στις 23.000 ευρώ ανέρχεται το ποσό των 6 συνολικά προστίμων που επεβλήθησαν, σε βάρος διοργανωτών εκδηλώσεων σε σπίτια στην Πάτρα και στην Κάτω Αχαΐα (τσιγγάνικα), σε υπεύθυνο και την ιδιοκτήτρια καταστήματος, που σέρβιρε ποτά σε θαμώνες.

Πελοπόννησος

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα