ΕΛ.ΑΣ.: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πάτρα για την οπαδική βία

11.12.2023 / 11:44
ka 15

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις  έδρες όλων των Αστυνομικών Διευθύνσεων της χώρας προχωρούν στις 2  οι αστυνομικοί. Στην Πάτρα με απόφαση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο Αστυνομικό Μέγαρο της Ερμού.

Η Ένωση καλεί όλα τα μέλη της να δώσουν δυναμικό παρόν και να στείλουν ένα μήνυμα: Όχι άλλα θύματα. Οι κινητοποιήσεις των αστυνομικών γίνονται με αφορμή τον βαρύτατο τραυματισμό του 31χρονου κατά τα επεισόδια που έγιναν στο Ρέντη.

Σημειώνεται ότι με την έναρξη του πρωταθλήματος οι διαμαρτυρίες των αστυνομικών σε τοπικό και εθνικό επίπεδο ήταν πολλές καθώς θεώρησαν τα μέτρα αναποτελεσματικά και τεράστια την κατασπατάληση δυνάμεων.

Σε επίσημη ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής

Η με ανθρωποκτόνο πρόθεση, οργανωμένη επίθεση εναντίον της Αστυνομικής δύναμης έξω από αθλητική εγκατάσταση στου Ρέντη και η δραματική κατάληξή της με τον βαρύτατο τραυματισμό του 31χρονου Συναδέλφου μας, αποτελεί τη θρυαλλίδα γενικής διαμαρτυρίας σύμπασας της Αστυνομικής οικογένειας με πολλαπλά μηνύματα και πολλούς αποδέκτες.

Δεν είναι μόνο το κυρίαρχο προφανές αίτημα για την πάταξη της οπαδικής βίας, για την εξάρθρωση των συμμοριών των γηπέδων και την εμπέδωση συνθηκών υγιούς αθλητισμού στη χώρα μας. Αυτήν την ώρα οφείλουμε, ως Αστυνομικοί, να εκφράσουμε εμφαντικά την οργή και την θλίψη μας, ταυτόχρονα, διότι ολόκληρη η Ελληνική Αστυνομία έχει μετατραπεί σε στόχο. Η βολίδα εκτοξεύτηκε εναντίον ενός θεσμού, τον οποίο οφείλουμε να προστατέψουμε με κάθε τίμημα, διεκδικώντας από την Πολιτεία να αποδείξει εμπράκτως ότι σέβεται και το θεσμό αυτό και όσους τον υπηρετούν,
καθημερινά, με κίνδυνο ζωής.

Σε αυτό το περιβάλλον η Ενωσή μας διοργανώνει Παράσταση Διαμαρτυρίας την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 14:00 στην είσοδο του Αστυνομικού Μεγάρου
Πάτρας Ερμού 95, συμμετέχοντας στην καθολική διαμαρτυρία της Πανελλήνιας
Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων που θα πραγματοποιηθεί ίδια ημέρα και ώρα σε
όλες τις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας της χώρας.
ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΣΤΙΣ ΑΡΕΝΕΣ ΤΟΥΣ – ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΡΑ

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα