ΕΛ.ΑΣ.: Καμία ανοχή σε όσους δεν τηρούν τα μέτρα κατά του κορωνοϊού

12.10.2021 / 20:03
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ma 2

Ξεκάθαρο το μήνυμα προς τους ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης και αναψυχής της Πάτρας, για την πιστή εφαρμογή των μέτρων αποφυγής διασποράς του κορωνοϊού, στέλνει η τοπική Ελληνική Αστυνομία. Σύμφωνα με την πληροφορίες του «Νεολόγου» των Πατρών, από ανώτερους αξιωματικούς δεν θα υπάρξει καμία ανοχή στους παραβάτες, ενώ οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς και αυστηροί. Για όσους επιλέξουν να μην τηρήσουν τα μέτρα, θα ακολουθήσουν… λουκέτα και τα προβλεπόμενα πρόστιμα τα οποία είναι τσουχτερά! Οι εξορμήσεις της ΕΛ.ΑΣ. σύμφωνα με τις πληροφορίες θα είναι καθημερινές ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί τις ημέρες Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.

Ήδη, βεβαιώθηκε το τσουχτερό πρόστιμο και σφραγίστηκε, κλειστό νυχτερινό κατάστημα όπου εντοπίστηκαν όρθιοι και μάλιστα υπεράριθμοι. Ο έλεγχος των αστυνομικών έγινε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου σε χώρο διασκέδασης της Πάτρας, όπου διαπιστώθηκε πως εντός του καταστήματος βρίσκονταν όρθιοι 80 πελάτες παραβιάζοντας τα μέτρα για την πρόληψη ασθενειών. Οι αστυνομικοί βεβαίωσαν πρόστιμο 2.000 ευρώ στην επιχείρηση και έκλεισαν το μαγαζί για επτά ημέρες, ενώ ο υπεύθυνος του καταστήματος συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσβαση στους κλειστούς χώρους της εστίασης έχουν αποκλειστικά και μόνον οι πλήρως εμβολιασμένοι, αλλά και οι πολίτες οι οποίοι διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης.

Πρόστιμο πάνω από 30.000 ευρώ

Χαρακτηριστικό των αυξημένων ελέγχων, αποτελεί η περίπτωση ιδιοκτήτη καταστήματος, όπου στις αρχές Σεπτεμβρίου, ενώ είχε επιβληθεί λουκέτο στο κατάστημα του το άνοιξε κανονικά! Το γεγονός οδήγησε τους αστυνομικούς για δεύτερη φορά στο σημείο και το πρόστιμο ήταν ακόμη πιο… βαρύ. Σε βάρος του νόμιμου εκπροσώπου του καταστήματος επιβλήθηκε το διοικητικό πρόστιμο των 25.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης για 15 ημέρες, ενώ στον προσωρινά υπεύθυνο του καταστήματος επιβλήθηκε το διοικητικό πρόστιμο των 5.000 ευρώ.

(από τον “Νεοελόγο”)

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα