Εκτόξευση του ιικού φορτίου στα λύματα σε τρεις περιοχές – Ανησυχία και για άλλες δύο περιοχές

24.02.2021 / 20:02
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
μα 5

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τα στοιχεία με το ιικό φορτίο των λυμάτων σε μεγάλες πόλεις της χώρας, με τα στοιχεία να είναι ανησυχητικά για το Ηράκλειο.

Συγκεκριμένα το ιικό φορτίο στο Ηράκλειο παρουσιάζει αύξηση αυτή την εβδομάδα 265%, ενώ μεγάλη αύξηση υπάρχει σε Ρέθυμνο (98,1%), Λάρισα (89,1%), Χανιά (85,1%).

Στη Θεσσαλονίκη το ιικό φορτίο έχει αύξηση 22%, ενώ μείωση έχουν η Αθήνα (-16,2%) και ο Βόλος (-27,6%).

Ο ΕΟΔΥ αναφέρει χαρακτηριστικά: « Ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για την επιδημιολογική επιτήρηση του ιού SARS-CoV-2 σε αστικά λύματα που αφορούν την περίοδο από 15 έως 21 Φεβρουαρίου 2021.

Τα δείγματα προέρχονται από την Περιφέρεια Αττικής και τις πόλεις της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, του Βόλου, του Ηρακλείου, των Χανίων και του Ρεθύμνου. Τα δείγματα λαμβάνονται από τις εισόδους των εκάστοτε Μονάδων Επεξεργασίας Λυμάτων, όπως αναφέρονται παρακάτω, και αντιστοιχούν στον πληθυσμό που εξυπηρετείται
από αυτές.

Την εβδομάδα 15-21 Φεβρουαρίου 2021 παρατηρούνται αυξητικές τάσεις σε σχέση με την εβδομάδα 8-14 Φεβρουαρίου 2021 στο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα των περισσοτέρων περιοχών που ελέγχονται από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ.

Οι αυξητικές αυτές τάσεις κυμαίνονται από +22% στη Θεσσαλονίκη έως και +265% στο Ηράκλειο Κρήτης. Η Περιφέρεια Αττικής και η πόλη του Βόλου παρουσιάζουν ελαφρώς φθίνουσες τάσεις για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα, με την Αττική όμως να διατηρεί υψηλά επίπεδα ιικού φορτίου».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα