Έκτακτη Συνεδρίαση ΣΟΠΠ για την αντιμετώπιση του παρατεταμένου καύσωνα υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας Χ. Μπονάνο

28.07.2021 / 13:50
20210728 ΜΠΟΝΑΝΟΣ - ΣΟΠΠ (1)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021 σύσκεψη υπό τον Αντιπεριπεριφερειάρχη ΠΕ Αχαΐας Χαράλαμπο Μπονάνο, με την συμμετοχή στελεχών της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων και του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Αχαΐας, με στόχο τον συντονισμό των συναρμόδιων υπηρεσιών, ενόψει του παρατεταμένου καύσωνα που αναμένεται να πλήξει και την περιοχή μας τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Στη διάρκεια της σύσκεψης επαναβεβαιώθηκε η ετοιμότητα του επιχειρησιακού μηχανισμού της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας και ο πλήρης συντονισμός των συναρμόδιων φορέων ώστε, στην δύσκολη στιγμή να βρεθούν στο πλευρό του πολίτη.

Σε δήλωσή του, ο Αντιπεριφερειάρχης, ανέφερε:  «Με δεδομένο ότι τα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή μας είναι έντονα και ευνοούν λόγω και της παρατεταμένης ξηρασίας τον κίνδυνο πυρκαγιάς, ζήτησα ενόψει του επαπειλούμενου κινδύνου την εφαρμογή του σχεδίου αυξημένης ετοιμότητας. Η συνεδρίαση του ΣΟΠΠ έχει σκοπό με την φυσική παρουσία των μελών του, να επαναβεβαιώσει την συνεργασία όλων των φορέων σε τυχόν δύσκολες καταστάσεις που πιθανόν να παρουσιαστούν με σκοπό την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας των πολιτών και του φυσικού πλούτου. Είμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε ό,τι χρειαστούν. Οι συμπολίτες μας πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και να υπακούν στις προτροπές της Πολιτικής Προστασίας, αποφεύγοντας εργασίες στην ύπαιθρο που μπορούν να αποβούν επικίνδυνες για την εκδήλωση πυρκαγιάς, καθώς και κάθε άλλη ενέργεια που μπορεί να αποβεί σε κακό». 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης, οι Δήμαρχοι, Πατρέων Κώστας Πελετίδης, Ερυμάνθου  Θεόδωρος Μπαρής, ο Αντιδήμαρχος Καλαβρύτων Σπύρος Καούρης και ο υπάλληλος πολιτικής προστασίας Αλέξιος Λεχουρίτης, η Προϊσταμένη τμήματος Πολιτικής Προστασίας Δ. Πατρέων  Αλεξία Καρδάρα, ο Προϊστάμενος τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου  Δυτικής Αχαΐας  Βασίλης Κανελλόπουλος, ο Προϊστάμενος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας ΠΔΕ Νικόλαος Γυφτάκης, ο Προϊστάμενος τμήματος Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Αχαΐας Ιωάννης Μπάφας, ο Αναπληρωτής Δ/ντής Δ/νσης Αστυνομίας Αχαΐας Αστυνομικός Δ/ντης  Ανδρέας Γκίζας, ο  Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αχαΐας  Πύραρχος Λουκάς Μούτσελος, ο Προϊστάμενος Δ/νσης Δασών Αχαΐας Γιώργος Παναγιωτόπουλος, η Συντονίστρια Πολιτικής Προστασίας Έφη Γιαννιά, ο εκπρόσωπος Περιφερειακού Συμβουλίου ΠΔΕ Δημήτρης Δριβίλας, ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος Δ/νσης Τεχνικών Έργων ΠΔΕ  Θεόδωρος Τζόλας, ο Προϊστάμενος Δ/νσης Τεχνικών Έργων ΠΕ Αχαΐας  Αριστοτέλης  Κορκός και ο εκπρόσωπος της 6η ΥΠΕ, Κωνσταντίνος Καρζής.

Έκτακτη Συνεδρίαση ΣΟΠΠ για την αντιμετώπιση του παρατεταμένου καύσωνα υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας Χ. Μπονάνο 2

Προστατευτικά μέτρα και οδηγίες για την αντιμετώπιση επιπτώσεων υψηλών  θερμοκρασιών – καύσωνα

Εν μέσω της θερινής περιόδου και των επερχόμενων υψηλών θερμοκρασιών, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ενημερώνει τον γενικό πληθυσμό και τις ευπαθείς ομάδες, παρέχοντας οδηγίες και μέτρα προφύλαξης για την πρόληψη επιπτώσεων από τον επικείμενο  καύσωνα.

Προστατευτικά μέτρα κατά την διάρκεια του καύσωνα – Γενικές οδηγίες  προφύλαξης

 1. Αποφύγετε την βαριά σωματική εργασία και το βάδισμα  για πολλή ώρα κάτω από τον ήλιο.
 2. Αποφύγετε την ηλιοθεραπεία , κυρίως κατά τις μεσημβρινές ώρες .
 3. Φοράτε καπέλο , σκουρόχρωμα γυαλιά ηλίου, ελαφριά , άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα.
 4. Κάνετε πολλά χλιαρά ντους κατά την διάρκεια της ημέρας.
 5. Προτιμήστε μικρά και ελαφριά γεύματα , περιορίστε τα λιπαρά , τρώτε άφθονα φρούτα και λαχανικά.
 6. Πίνετε άφθονα υγρά ( νερό και χυμούς φρούτων)
 7. Αποφύγετε την κατανάλωση αλκοόλ.
 8. Αποφύγετε τα πολύωρα ταξίδια  με διάφορα μέσα συγκοινωνίας.
 9. Οι χώροι εργασίας πρέπει να διαθέτουν κλιματιστικά μηχανήματα ή απλούς ανεμιστήρες , κατά προτίμηση οροφής.

 Ειδική σύσταση:

 • Οι ηλικιωμένοι , τα βρέφη ,τα μικρά παιδιά , οι έγκυες και θηλάζουσες μητέρες, οι χρόνιοι πάσχοντες , τα άτομα που εργάζονται στο ύπαιθρο  είναι πιο ευάλωτοι σε υψηλές  θερμοκρασίες και  για αυτό απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή.
 • Οι οικογένειες που έχουν ηλικιωμένα άτομα πρέπει να εξασφαλίσουν κάποιο άτομο  για την καθημερινή τους φροντίδα.
 • Τα άτομα που πάσχουν από κάποιο χρόνιο νόσημα , θα πρέπει να συμβουλευτούν  τον θεράποντα ιατρό τους για ενδεχόμενη τροποποίηση της φαρμακευτικής τους αγωγής  και  για την εφαρμογή  ειδικών οδηγιών.
 • Τα βρέφη πρέπει να είναι όσο γίνεται πιο ελαφρά ντυμένα .Τα χέρια και τα πόδια τους να είναι ελεύθερα . Να προσφέρονται , εκτός από το γάλα , και υγρά όπως χαμομήλι , νερό κ.α.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα