Παρασκευή, 3.12.2021, 10:31 πμ

Έκτακτη χρηματοδότηση από το ΥΠΕΣ στον Δήμο Αιγιαλείας για αντιμετώπιση των συνεπειών της πυρκαγιάς

25.08.2021 / 13:58
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
dimarxeio-aigiou

Τη χρηματοδότηση 28 συνολικά φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την άμεση αντιμετώπιση των συνεπειών από τις πυρκαγιές κατά το χρονικό διάστημα από 27 Ιουλίου έως 20 Αυγούστου 2021, αποφάσισε το Υπουργείο Εσωτερικών. Η απόφαση αφορά σε 24 Δήμους και ΔΕΥΑ (συνολικό ποσό 8,53 εκ. ευρώ) και 4 Περιφέρειες (συνολικό ποσό 1,62 εκ. ευρώ) που επλήγησαν από τις πρόσφατες μεγάλες πυρκαγιές.
Ανάμεσα στους Δήμους που θα λάβουν έκτακτες χρηματοδοτήσεις είναι και ο Δήμος Αιγιαλείας, μιας και κηρύχθηκαν πυρόπληκτες οι κοινότητες Ζήριας, Καμαρών και Λόγγου μετά την πυρκαγιά της 31ης Ιουλίου. Στον Δήμο Αιγιαλείας αντιστοιχεί το ποσό των 250.000 ευρώ.
Οι χρηματοδοτήσεις γίνονται σε βάρος των πιστώσεων της ΣΑΕ 055 του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του Υπουργείου Εσωτερικών, όπου εδώ και πολλά χρόνια είναι ενταγμένο το έργο «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού της Χώρας».
Σε δήλωση του ο Δήμαρχος εξέφρασε τη σχετική ικανοποίησή του και σημείωσε ότι «είναι σαφές ότι αυτό το ποσό δεν αρκεί για την πλήρη αποκατάσταση των υποδομών αλλά και για έργα πρόληψης. Επομένως συνεχίζεται η προσπάθεια για την όσο το δυνατό μεγαλύτερη διασφάλιση των αναγκαίων πιστώσεων».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα