Έκτακτα μέτρα από την ΕΛΑΣ στην αμερικανική πρεσβεία ενόψει της ορκωμοσίας Μπάιντεν

15.01.2021 / 21:50
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
γκο 18

Σε απόρθητο φρούριο μετατρέπεται η ούτως ή άλλως καλά φυλασσόμενη αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα ενόψει της ορκωμοσίας του νέου προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν τζούνιορ στις 20 Ιανουαρίου, υπό το φόβο πρόκλησης τυχόν επεισοδίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελληνική Αστυνομία προκειμένου να προλάβει τυχόν αντιδράσεις υποστηρικτών του Ντόναλτ Τραμπ στη χώρα μας, έχει εκδώσει κατεπείγον εμπιστευτικό έγγραφο με το οποίο ζητείται η αύξηση των μέτρων ασφαλείας τόσο στην πρεσβεία όσο και σε άλλους σημαντικούς αμερικανικούς στόχους ανά την επικράτεια.

Το έγγραφο, υπό τον τίτλο «Μέτρα προστασίας προσώπων και εγκαταστάσεων – κτιρίων ενδιαφέροντος ΗΠΑ» αναφέρει μεταξύ άλλων επί λέξει πως «εν όψει των διεθνών εξελίξεων και της τρέχουσας επικαιρότητας, (σ.σ. παρακαλείσθε) όπως εντατικοποιήσετε στο έπακρο κατά λόγους αρμοδιότητας τα μέτρα προστασίας για όλα τα ευρισκόμενα στη χώρα μας πρόσωπα και εγκαταστάσεις ΗΠΑ καθώς και άλλων κατά την κρίση σας «ευπαθών» στόχων μείζονος σημασίας με μπορεί να σχετίζονται με οποιονδήποτε τρόπο με τους προαναφερόμενους στόχους ενδιαφέροντος ΗΠΑ».

Μάλιστα στο κείμενο της ΕΛ.ΑΣ. δίνεται εντολή προς τις αρμόδιας υπηρεσίες «να ενταχθούν οι προαναφερόμενοι στόχοι σε σύστημα αυξημένου αριθμού πεζών και εποχούμενων περιπολιών ασφαλείας και τάξης.

Οι περιπολίες αυτές να διέρχονται συχνά και ανά τακτά χρονικά διαστήματα καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου πλησίον αυτών και να παραμένουν στα σημεία τον απαιτούμενο χρόνο για τον εντοπισμό τυχόν ύποπτων κινούμενων πεζών και εποχούμενων ατόμων. Επίσης, να προχωρούν στη διενέργεια συστηματικών αυστηρών ελέγχων ασφαλείας περιμετρικά και σε ικανή απόσταση από τους εν λόγω χώρους. Επιπλέον, να αναφέρουν και να ενημερώνουν άμεσα για οποιοδήποτε περιστατικό στρέφεται κατά της ασφάλειάς τους στα Κέντρα Επιχειρήσεων των αρμοδίων υπηρεσιών για την ενεργοποίηση μηχανισμού αντίδρασης και διαχείρισης θεμάτων αρμοδιότητάς τους».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα