Άνοιξε η Πατρών – Πύργου – Παραμένει έκρυθμη η κατάσταση με τους Ρομά – Σε επιφυλακή η ΕΛΑΣ (φωτό κι βίντεο)

07.12.2022 / 20:51
fa 26-ink

21.52: Άνοιξε ο δρόμος της Πατρών Πύργου, με οριστική αποχώρηση των ατόμων ρομά από τα φανάρια της ΒΙΠΕ και στη συνέχεια από το ύψους του καταυλισμού. Η κατάσταση ωστόσο στην Πάτρα παραμένει έκρυθμη και το κλίμα είναι ηλεκτρισμένο αφού οι διαμαρτυρίες των Ρομά για τον πυροβολισμό που δέχτηκε ο 16χρονος ομόφυλος τους στην Θεσσαλονίκη θα συνεχιστούν.

21: 36: Αποχώρησαν τα άτομα σύμφωνα με πληροφορίες από το σημείο μετά από την επέμβαση των δυνάμεων της αστυνομίας. Στο σημείο πήγαν και δυνάμεις της πυροσβεστικής για να σβήσουν τις φωτιές. Πάντως, ο δρόμος της νέας εθνικής οδού Πατρών Πύργου παραμένει αποκλεισμένος αφού το ύψος του Μιντιλογλίου η αστυνομία προχωράει σε εκτροπή στα οχήματα, έτσι ώστε να μην περνάνε από τον καταυλισμό των Ρομά στα Βραχνέικα.

20. 51: Νέος συναγερμός για την τοπική ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του dete.gr άτομα που έρχονται προφανώς από τον καταυλισμό των Ρομά στα Βραχνέικα, έχουν κλείσει τον δρόμο της εθνικής οδού Πατρών Πύργου, στο ύψος των Βραχνείκων.

Στο σημείο κοντά στα φανάρια της ΒΙΠΕ, σπεύδει η αστυνομία, χωρίς όμως να πλησιάσει κοντά στον καταυλισμό που βρίσκονται τα άτομα αφού η κατάσταση είναι ήδη έκρυθμη. Τα άτομα, σύμφωνα με πληροφορίες, ενδέχεται να κρατούν αντικείμενα, ενώ είναι κοντά στα 30. Μάλιστα, με βάση τις ίδιες πηγές άτομα προσπάθησαν να επιτεθούν σε φορτηγό που ήταν σταθμευμένο στα φανάρια.

Σημειώνουμε ότι η αστυνομία παρακολουθεί και άλλα σημεία που είναι πιθανά για συγκεντρώσεις, ενώ υπάρχει παρουσία αστυνομίας στο ύψος των Ιτεών και στα φανάρια της Κάτω Αχαΐας. Πάντως, η αστυνομία έχει προχωρήσει ήδη σε εκτροπή της κυκλοφορίας από το ύψος των φαναριών της ΒΙΠΕ, έτσι ώστε τα οχήματα να μην πλησιάσουν τον καταυλισμό που βρίσκεται στο ύψος των Βραχνείκων.

Αθηνών – Κορίνθου

Στο μεταξύ έκρυθμη είναι η κατάσταση και στην στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου με συνέπεια να είναι κλειστή και στα δύο ρεύματα στο ύψος των Μεγάρων λόγω επεισοδίων.

Συγκεκριμένα η Νέα Αθηνών Κορίνθου στο ρεύμα προς Κόρινθο είναι κλειστή από το 39χλμ, η Παλιά Αθηνών Κορίνθου στο ρεύμα προς Κόρινθο είναι κλειστή από το 39χλμ, η Παλιά Αθηνών Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα είναι κλειστή από το 42χλμ και τέλος η Νέα Αθηνών Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα είναι κλειστή από έξοδο της Πάχης εξαιτίας φωτιάς που έχουν ανάψει Ρομά.

Την ίδια ώρα καθυστερήσεις σημειώνονται στον Προαστιακό έπειτα από φωτιά που ξέσπασε στον Ασπρόπυργο κοντά στις γραμμές. Όπως ενημέρωσε η Hellenic Train, παραμένουν ακινητοποιημένοι δύο συρμοί σε Άνω Λιόσια και Ασπρόπυργο.

Ειδικότερα, φωτιά έχει ξεσπάσει στον Ασπρόπυργο κοντά στις γραμμές του Προαστιακού με αποτέλεσμα να έχουν προκληθεί προβλήματα και καθυστερήσεις στα δρομολόγια των τρένων.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα