Έκρηξη της θετικότητας στους νέους – Ζήτημα χρόνου η επικράτηση της μετάλλαξης δέλτα

06.07.2021 / 21:21
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
pa 18

Μετά την έκρηξη κρουσμάτων με 1797 νέες μολύνσεις, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας προχώρησε σε έκτακτες ανακοινώσεις αναφέροντας νέους κανόνες για την εστίαση.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, υπάρχει αλματώδης αύξηση κρουσμάτων ιδίως στους νέους, και «έδειξε» τον συνωστισμό σε χώρους διασκέδασης.

Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στον Νότιο Τομέα Αθηνών, όπου το 66% των κρουσμάτων που καταγράφηκαν ήταν ηλικίας 15-24 ετών, ενώ η θετικότητα στους δήμους Αλίμου και Γλυφάδας ανήλθε σε 6,1 και 8,4% αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για την γεωγραφική κατανομή των μολύνσεων, ο Νότιος Τομέας καταγράφει 252 κρούσματα, τα περισσότερα σε όλο το Λεκανοπέδιο, τάση που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες.

Eξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την έκτακτη ανακοίνωση, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι υπάρχει αλματώδης και ταχύτατη αύξηση των κρουσμάτων, ενώ είναι θέμα χρόνου η μετάλλαξη Δέλτα να γίνει η επικρατούσα κάτι που συνιστά «πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο» για τους ανεμβολίαστους.

Ενδεικτικά ανέφερε ότι ο μέσος όρος των κρουσμάτων της τελευταίας περιόδου είναι τα 27 έτη, ενώ το 32% των νέων κρουσμάτων των τελευταίων ημερών προέκυψε από την ιχνηλάτιση ότι κόλλησαν πιθανότατα από συνάθροιση σε εξωτερικό χώρο.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας παρακολουθούμε καθημερινά τα επιδημιολογικά δεδομένα. Τις τελευταίες ημέρες τα αποτελέσματα της ιχνηλάτησης και των επιδημιολογικών διερευνήσεων του ΕΟΔΥ προκαλούν ανησυχία και απαιτούν εγρήγορση από όλους μας», ανέφερε.

Όπως γνωρίζετε, η μετάλλαξη Δ έχει εντοπιστεί και στη χώρα μας και είναι ζήτημα χρόνου να γίνει και εδώ όπως και σε άλλες χώρες η επικρατούσα μετάλλαξη. Τι σημαίνει αυτό; Ότι όσοι είναι ανεμβολίαστοι διατρέχουν πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο να μολυνθούν και να νοσήσουν σοβαρά. Θυμίζουμε ότι είναι 100% πιο μεταδοτική από το αρχικό στέλεχος του ιού και 60% πιο μεταδοτική από το βρετανικό στέλεχος.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα