Παρασκευή, 3.02.2023, 4:12 μμ

Έκρηξη σε φορτηγό πλοίο στα ανοιχτά της Οδησσού – Τέσσερις αγνοούμενοι

03.03.2022 / 16:10
ka 7

Ένα φορτηγό πλοίο βυθίστηκε στα ανοικτά του ουκρανικού λιμανιού της Οδησσού μετά από έκρηξη, όπως μεταδίδει το Reuters.

Το περιστατικό έρχεται λίγο μετά τη βύθιση ακόμα ενός εμπορικού πλοίου ιδιοκτησίας Μπαγκλαντές που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός μηχανικού.

Δύο μέλη του πληρώματος του εσθονικής ιδιοκτησίας φορτηγού πλοίου Helt βρίσκονταν σε σωσίβια λέμβο στη θάλασσα, δήλωσε ο Igor Ilves, διευθύνων σύμβουλος του διαχειριστή Vista Shipping Agency με έδρα το Ταλίν.

Τα άλλα τέσσερα μέλη του πληρώματος αγνοούνται, δήλωσε ο Ilves. Εικάζεται ότι το Helt μπορεί να χτύπησε σε νάρκη Ο Ilves δήλωσε: » Το πλοίο βυθίστηκε τελικά. Δύο από το πλήρωμα βρίσκονται σε μια σχεδία στο νερό και άλλοι τέσσερις αγνοούνται. Δεν γνωρίζω πού βρίσκονται αυτή τη στιγμή.

Το Helt ταξίδευε με σημαία Παναμά, όπως πολλά εμπορικά πλοία που επιθυμούν να αποφύγουν τους αυστηρούς ναυτιλιακούς κανονισμούς των χωρών τους.

Το περιστατικό έρχεται μετά την κατηγορία ότι ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας χρησιμοποίησε πολιτικά πλοία, συμπεριλαμβανομένου του Helt, ως ανθρώπινες ασπίδες κατά την εισβολή στην Ουκρανία.

Ο ουρκανικός στρατός δήλωσε ότι το ρωσικό ναυτικό ανάγκασε το Helt να εισέλθει σε μια επικίνδυνη ζώνη της Μαύρης Θάλασσας για να καλύψει την κίνηση των δικών του πολεμικών πλοίων.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα