Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν: «Θα καλωσορίζαμε θερμά στην Καμπούλ την Μέρκελ»

06.09.2021 / 12:57
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
merkel_chancellor

Για να δείξουν ότι η χώρα τους είναι ασφαλής, οι Ταλιμπάν απηύθυναν πρόσκληση στην Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ. «Θα καλωσορίζαμε θερμά στη Καμπούλ την κυρία Μέρκελ», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου των Ταλιμπάν, Ζαμπιντουλάχ Μουτζαχίντ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο της γερμανικής εφημερίδας ΒILD, Πάουλ Ροντσχάιμερ.

Ο Μουτζαχίντ άνοιξε τα χαρτιά του στον Γερμανό δημοσιογράφο, απευθύνοντας παράλληλα πρόσκληση στη Γερμανίδα Καγκελάριο να επισκεφθεί την πολύπαθη χώρα.

«Θέλουμε ένα απόλυτα ασφαλές περιβάλλον εδώ στο Αφγανιστάν, που να είναι αποδεκτό από όλες τις χώρες του κόσμου και στο οποίο να πιστεύουν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων. Θα πρέπει να μας επισκεφθείτε και η Άνγκελα Μέρκελ θα έχει μία ιδιαίτερα θερμή υποδοχή», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου των Ταλιμπάν.

«Θέλουμε να έχουμε μία καλή σχέση με τη Γερμανία. Το Ισλαμικό Εμιράτο θα είναι η επιθυμητή κυβέρνηση των Αφγανών και θέλουμε η γερμανική κυβέρνηση να έχει τις καλύτερες δυνατές διπλωματικές σχέσεις με τη νέα μας κυβέρνηση. Θα θέλαμε επίσης η Γερμανία να μας στηρίξει και να μας βοηθήσει στον ανθρωπιστικό τομέα».

«Επιπλέον, η γερμανική κυβέρνηση θα μπορούσε να ενθαρρύνει τους επιχειρηματίες της να επενδύσουν στη χώρα μας. Θα ανοίξουμε το δρόμο για αυτό και θα διασφαλίσουμε την ασφάλειά τους», προσθέτει.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα