Εκπρόσωπος Αρχιεπισκοπής για Ιερώνυμο: «Βγαλμένο από την ψυχή το μήνυμά του»

01.12.2020 / 11:48
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
Ï Áñ÷éåðßóêïðïò Áèçíþí Éåñþíõìïò óôçí Áñ÷éåðéóêïðÞ, ëßãï ìåôÜ ôï åîçôÞñéï ðïõ ðÞñå áðü ôï íïóïêïìåßï Åõáããåëéóìüò, ïðïõ íïóçëåõôüôáí åðé äþäåêá çìÝñåò ìå êïñïíïúü, ÄåõôÝñá 30 Íïåìâñßïõ 2020  (EUROKINISSI/ POOL PHOTO/ ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÇ ÁÈÇÍÙÍ /×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ)

Εξιτήριο από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» έλαβε, το απόγευμα της Δευτέρας, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος νοσηλευόταν έχοντας διαγνωστεί θετικός στον κοροναϊό.

«Όλα πήγαν εξαιρετικά» σχολίασε μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο εκπρόσωπος Τύπου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Χάρης Κονιδάρης, συμπληρώνοντας πως πέραν της θετικής εξέλιξης, μεγαλύτερη σημασία έχει το μήνυμα που έστειλε χθες ο Αρχιεπίσκοπος, όταν έφθασε στην οικία του στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, προς όλους τους Έλληνες και Ελληνίδες να τηρήσουν ευλαβικά τα μέτρα και να αυτοπεριοριστούν ώστε να βγούμε από αυτή τη δοκιμασία.

Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου «ήταν μήνυμα καρδιάς, μήνυμα που βγήκε από την ψυχή του. Ένα μήνυμα που εξέπεμψε ως ποιμένας, ο οποίος όμως είναι και άνθρωπος. Ο κληρικός και ο ποιμένας δεν είναι Θεός, είναι άνθρωπος και έχει κι αυτός ανθρώπινα συναισθήματα. Δοκιμάζεται, πονά, φοβάται. Αυτό ο Αρχιεπίσκοπος δεν δίστασε να το πει» επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Κονιδάρης, προσθέτοντας ότι αυτό το μήνυμα θέλησε να το μοιραστεί με ολόκληρο τον ελληνικό λαό, ζητώντας ταυτόχρονα από τους πολίτες να έχουν πίστη στο Θεό και να δώσουν τον αγώνα τους με πίστη.

Ο ίδιος προσέθεσε πως η Εκκλησία από την αρχή της πανδημίας εξέπεμψε σαφέστατα το μήνυμά της. Υπήρξαν πάντως «μεμονωμένες φωνές οι οποίες “βίασαν” την κοινή λογική. Οι φωνές αυτές απομονώθηκαν από την πρώτη στιγμή από την επίσημη Εκκλησία, αλλά ζώντας σε μια Δημοκρατία κανείς δεν μπορεί να φιμώσει κανέναν» συμπλήρωσε.

Πώς θα κάνουμε γιορτές
Σχετικά με το τι θα γίνει τα Χριστούγεννα, σχολίασε ότι αυτό θα κριθεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα.

«Σε κάθε περίπτωση οι κληρικοί θα προσευχηθούν για όλους εμάς μέσα από τις εκκλησίες μας» κατέληξε ο κ. Κονιδάρης.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα