Εκπαιδευτικοί: Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για αποσπάσεις στο εξωτερικό

10.03.2021 / 17:57
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
¸ôïéìá ôá äçìïôéêá ó÷ïëåßá íá õðïäå÷ôïýí ôïõò ìáèçôÝò êáé ðÜëé óôéò áßèïõóåò ôçí ÄåõôÝñá 1ç Éïõíßïõ,ìåôÜ áðü äõï ìÞíåò áðï÷Þò ëüãù êïñïíïúïý.Óôéãìéüôõðá áðü ôï 3ï Äçìïôéêü ó÷ïëåßï óôï ÐáãêñÜôé, ÐáôáóêåõÞ 29 Ìáúïõ 2020 (EUROKINISSI/ÔÁÔÉÁÍÁ ÌÐÏËÁÑÇ)

Άρχισε, νωρίτερα από όλα τα προηγούμενα χρόνια, όπως τονίζεται από το υπ. Παιδείας, η υποβολή αιτήσεων απόσπασης εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε σχολικές μονάδες της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης εξωτερικού. Οι αποσπάσεις αφορούν το σχολικό έτος 2021-2022 και το ημερολογιακό έτος 2022 για το Νότιο Ημισφαίριο και οι αιτήσεις μπορούν να γίνονται από σήμερα, Τετάρτη 10/3/2021, μέχρι την Κυριακή 28/3/2021 (ώρα 23.59).

Παράλληλα, αρχίζει η υποβολή αιτήσεων απόσπασης στα Ευρωπαϊκά Σχολεία για τις θέσεις εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ60 Νηπιαγωγών, ΠΕ70 Δασκάλων, ΠΕ04.01 Φυσικών, ΠΕ86 Πληροφορικής και εκπαιδευτικού Συμβούλου Δευτεροβάθμιου Κύκλου, από σήμερα, Τετάρτη 10/3/2021, μέχρι την Κυριακή 28/3/2021 και ώρα 23.59, εφόσον διαθέτουν τα προβλεπόμενα προσόντα, όπως αυτά περιγράφονται στο Κανονισμό για τα μέλη του αποσπασμένου προσωπικού στα Ευρωπαϊκά Σχολεία.

Οι αιτήσεις και στις δύο περιπτώσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στη διαδικτυακή πύλη https://dipode-aitisi.sch.gr.

«Μεριμνούμε για την έγκαιρη στελέχωση των σχολείων μας, ώστε αφενός οι εκπαιδευτικοί μας να προγραμματίσουν την οικογενειακή τους ζωή και τις υποχρεώσεις τους, αφετέρου να εξασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων της χώρας και των ελληνόγλωσσων εκπαιδευτικών μονάδων του εξωτερικού, ιδιαίτερα, δεδομένων των έκτακτων συνθηκών της πανδημίας», δήλωσε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως. «Στεκόμαστε δίπλα στους εκπαιδευτικούς και στις οικογένειές τους, στηρίζουμε το σχολείο στην πράξη», επεσήμανε.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα