Κέρκυρα: Εκπαιδευτικοί κουβαλούσαν παιδιά στα πλημμυρισμένα σχολεία

15.10.2021 / 18:35
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ka 6

 H Κέρκυρα έχει βρεθεί στο «στόχαστρο» του «Μπάλλου» τις τελευταίες δύο μέρες,  με τις πλημμυρισμένες αίθουσες σε σχολείο να είναι μια από τις συνέπειες της κακοκαιρίας. Οι εικόνες που έρχονται από το «Νησί των Φαιάκων» θυμίζουν τι έγινε στο σχολείο της Νέας Φιλαδέλφειας την Πέμπτη.

Την απελπιστική κατάσταση κατήγγειλε με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Δασκάλων Κέρκυρας, με την οποία έκανε γνωστό ότι οι εκπαιδευτικοί κουβαλούσαν τους μικρούς μαθητές για τους βγάλουν από τις πλημμυρισμένες αίθουσες.

Δείτε τις χαρακτηριστικές εικόνες

Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας με ανακοίνωσή του χαιρετίζει την εξαιρετική επαγγελματική συμπεριφορά και στάση ευθύνης των δασκάλων αλλά και την ωριμότητα και ψυχραιμία που επέδειξαν οι μαθητές κατά τη διάρκεια των έντονων βροχοπτώσεων και των πλημμυρικών φαινομένων που ακολούθησαν.

Επίσης, ο ΣΕΠΕ Κέρκυρας δημοσίευσε φωτογραφίες από τις πλημμυρισμένες αίθουσες, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως με αφορμή και το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση.

«Οι εικόνες με τους μαθητές να φεύγουν στην αγκαλιά των νηπιαγωγών ή να φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία, με δεκάδες συμπολίτες μας εγκλωβισμένους, σπίτια πλημμυρισμένα, κλειστούς δρόμους, κτλ κατέδειξαν επίσης τη γύμνια του κρατικού μηχανισμού, τις διαχρονικές ευθύνες για τα τραγικά προβλήματα των σχολικών υποδομών και την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων στην Κέρκυρα, παρά τις επανειλημμένες διακηρύξεις της τοπικής αυτοδιοίκησης ότι έχουν δήθεν ληφθεί μέτρα για την επερχόμενη κακοκαιρία», αναφέρεται, ανάμεσα σε άλλα, στην ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα