Εκνευρισμός στο Μαξίμου για τις εικόνες στην Αττική και «αιχμές» για την Περιφέρεια

16.10.2021 / 8:26
ma 2

Η ανησυχία στην κυβέρνηση για το πέρασμα της κακοκαιρίας του “Μπάλλου” είχε επικεντρωθεί, στην Αττική, στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές. Αυτό καθώς  έχουν περάσει μόλις 2 μήνες από τις καταστροφές του Αυγούστου και οι πυρόπληκτες περιοχές δεν έχουν “θωρακιστεί” επαρκώς.

Όμως τελικά την “μεγάλη εικόνα” σκίασαν οι σκηνές με πλημμυρισμένους δρόμους στην ίδια την πόλη. Οι εικόνες “χάους” στο Λεκανοπέδιο της Αττικής πυροδότησαν εκνευρισμό στο κυβερνητικό επιτελείο.

Στελέχη τις χαρακτήριζαν “αδικαιολόγητες”, καθώς εδώ και μήνες έχει τεθεί επιτακτικά θέμα ετοιμότητας για ακραία καιρικά φαινόμενα, συνεπεία της κλιματικής κρίσης. Είναι ενδεικτική η αντίδραση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα.

Άφησε αιχμές για τα βουλωμένα φρεάτια κι άλλα έργα υποδομής, ενώ δεν δίστασε να στρέψει τα βέλη κατά του “γαλάζιου” Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη.

«Σε πολλές περιοχές δεν είχαν καθαριστεί φρεάτια. Είναι απογοητευτική η εικόνα στην Αττική σε ορισμένα σημεία» δήλωσε σε συνέντευξη του στον Ant1. “Για την κατάσταση στο Φάληρο, τα προβλήματα οφείλονται στα έργα.

Τα φράγματα που είχαν φτιάξει οι ανάδοχοι έσπασαν και προκάλεσαν τα προβλήματα και αυτά και είναι κάτι που πρέπει να το δουν η Περιφέρεια και ο ανάδοχος” πρόσθεσε ο κ. Πέτσας, εκφράζοντας παράλληλα τη δυσαρέσκεια του και για τις εικόνες στον Κηφισό, στο Μαρκόπουλο κ.α..

«Φαντάζομαι η Περιφέρεια σε αυτά που της αναλογούν θα δώσει εξηγήσεις» δήλωσε και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση συμμερίζεται όσους έζησαν ταλαιπωρία ή κινδύνευσαν. Στο Μαξίμου γνωρίζουν ότι οι εικόνες εγκατάλειψης ή ολιγωρίας σε σχέση με κρίσιμα έργα υποδομών, έχουν και πολιτικό αντίκτυπο…

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα