Εκλογές με αυτό το υπουργικό συμβούλιο εκτός κι αν συμβεί «κάτι σημειακό», λέει κυβερνητική πηγή

14.09.2021 / 15:29
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ypourgiko_mitsotakis1

Σενάρια στάθμισης της υγειονομικής ασφάλειας και της κοινωνικής ισορροπίας πραγματοποιεί το Μέγαρο Μαξίμου καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως πληθαίνουν τα δεδομένα για την ανάγκη πραγματοποίησης αναμνηστικής εμβολιαστικής δόσης.

Παράλληλα κορυφαίο στέλεχος του Μεγάρου Μαξίμου σε συνομιλία του με κοινοβουλευτικούς συντάκτες ανέφερε σχολιάζοντας τον πρόσφατο ανασχηματισμό: «με αυτό το σχήμα θα πάμε σε εκλογές, εκτός αν υπάρξει κάτι σημειακό».

Επίσης, η ίδια πηγή τόνισε πως για τα ζητήματα του εμβολιαστικού προγραμματισμού, οδηγός, μεταξύ άλλων, αποτελεί το Ισραήλ. Να σημειωθεί ότι το Ισραήλ ήδη προχωρά σε τρίτη δόση από τις αρχές Σεπτεμβρίου. Υπο αυτά τα δεδομένα η ίδια πηγή υπογράμμισε πως οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά την εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, ωστόσο πρόσθεσε ότι μεταξύ των σεναρίων που συζητούνται είναι αν η αναμνηστική δόση θα χορηγείται με βάση την ηλικία, για παράδειγμα ανω των 60 ετών, ή βάσει του χρόνου ολοκλήρωσης του αρχικού εμβολιαστικού κύκλου. Πάντως, η ίδια πηγή εξέφρασε έντονο προβληματισμό εκτιμώντας πως το ενδεχόμενο τρίτης δόσης «να δημιουργήσει πρόσθετη κοινωνική ένταση» ενώ σε άλλο σημείο είπε πως «αν είχαν εμβολιαστεί όλοι οι πολίτες ανω των 50 ετών ίσως να μην χρειαζόταν ο εμβολιασμός των παιδιών».

Πάντως, αν και επιβεβαίωσε τα δεδομένα που δείχνουν ότι η πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος κινείται με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς –«ξύνουνε τον πάτο του βαρελιού» ανέφερε χαρακτηριστικά- υπογράμμισε πως «η υποχρεωτικότητα παραμένει στο μενού αλλά δεν αποτελεί προτεραιότητα» ειδικά στους τομείς των ενστόλων που δεν μπορούν να υπάρξουν αντικαταστάσεις.

Σε κάθε περίπτωση η ίδια πηγή επανέλαβε πως βούληση της κυβέρνησης είναι να μην κλείσει ξανά η οικονομία λόγω πανδημίας –«αυτό που είπε ο πρωθυπουργός το εννοεί» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα