Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Αναστέλλει την εκστρατεία του και ο Ανδρέας Λοβέρδος μετά την ανακοίνωση της Φώφης Γεννηματά

13.10.2021 / 9:15
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
Ï âïõëåõôÞò ôçò ÄçìïêñáôéêÞò ÓõìðáñÜôáîçò ÁíäñÝáò ËïâÝñäïòêÜíåé äçëþóåéò óôá ÌÌÅ ìåôÜ ôçí êáôÜèåóç ôïõ áéôÞìáôïò ôïõ ãéá ôçí Üñóç ôïõ áðïññÞôïõ ôùí ôñáðåæéêþí ôïõ ëïãáñéáóì'ùí ãéá ôçí õðüèåóç ôçò Novartis, ôçí ÐÝìðôç 22 Öåâñïõáñßïõ 2018.
(EUROKINISSI/ÓÔÅËÉÏÓ ÌÉÓÉÍÁÓ)

Την αναστολή της προεκλογικής του εκστρατείας γνωστοποίησε το πρωί της Τετάρτης (13/10) μέσω Twiter και ο Ανδρέας Λοβέρδος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ. Η ανακοίνωση ήρθε μετά την ανακοίνωση της Φώφης Γεννηματά ότι αποσύρει την υποψηφιότητά της από τις εσωκομματικές εκλογές για την ηγεσία του κινήματος, λόγω προβλήματος υγείας.

«Αναβάλλω την αποψινή ανοικτή προεκλογική ομιλία μου στο Μαρούσι. Αναβάλλω την αυριανή προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου στο ξενοδοχείο Caravel» αναφέρει στην ανάρτηση του ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος. Και προσθέτει: Ακυρώνω όλες τις ραδιοτηλεοπτικές συνεντεύξεις που έχω κλείσει. Γιατί δεν μου πάει η καρδιά. Φώφη, περαστικά και γρήγορα σιδερένια!». 

Υπενθυμίζεται ότι την αναστολή της προεκλογικής τους εκστρατείας για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ είχαν ήδη ανακοινώσει ο Νίκος Ανδρουλάκης, μόλις λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της Φώφης Γεννηματά. Το ίδιο έπραξε και ο Χάρης Καστανίδης, ο οποίος σε δηλώσεις στην ΕΡΤ – μεταξύ άλλων – σημείωσε: «Θέλω με όλη την δύναμη της καρδιάς μου να ευχηθώ περαστικά. Η Φώφη έχει κερδίσει όλες τις μάχες. Οι γιατροί είναι αισιόδοξοι. Ανέβαλλα τις συγκεντρώσεις που είχα προγραμματίσει. Θα μιλήσουμε τις επόμενες μέρες για να δούμε τι θα γίνει με τις εκλογές».

Σημειώνεται ότι ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος, με ανάρτησή του στο Twitter το βράδυ της Τρίτης (12/10), έστειλε μήνυμα συμπαράστασης στην πρόεδρο του Κινήματος. «Από την πρώτη στιγμή που έμαθα ότι η Φώφη Γεννηματά νοσηλεύεται, επικοινώνησα με τους στενούς συνεργάτες της και τους εξέφρασα αυτό που λέω και δημόσια: Είμαι δίπλα της ως σύντροφος και ως αγαπημένος φίλος», έγραψε.

Στο νοσοκομείο η Φώφη Γεννηματά

Το βράδυ της Τρίτης (12/10) η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά μεταφέρθηκε εκτάκτως στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, παρουσίασε συμπτώματα ειλεού και μετά από εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση οφείλεται σε υποτροπή της βασικής νόσου.

«Η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας μου που απαιτεί νοσηλεία και αντιμετώπιση, με υποχρεώνει να μην συμμετάσχω ως υποψήφια στην εκλογική διαδικασία για την εκλογή Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής. Ως Πρόεδρος μέχρι την ανάδειξη νέας ηγεσίας αλλά και ως βουλευτής μετά, προτεραιότητα μου παραμένει η ενότητα και η προοπτική της παράταξης», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Φώφη Γεννηματά. 

Οι εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ, σύμφωνα με απόφαση της αρμόδιας επιτροπής του κόμματος, πριν την επιδείνωση της υγείας της κυρίας Γεννηματά, είχαν προγραμματιστεί για την 5η Δεκεμβρίου. 

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα