Εκλογές  2023: Η στρατηγική Ανδρουλάκη-Τι τον συμφέρει

08.07.2022 / 8:43
Νίκος Ανδρουλάκης - 1ο Debate , ΕΡΤ

Στη Χ. Τρικούπη δεν έχουν πεισθεί απολύτως ότι δεν πρόκειται για πολιτικό τακτικισμό από την πλευρά του πρωθυπουργού, αν και αρκετοί φαίνεται να κλίνουν στο ότι αυτή τη φορά το εννοεί και ότι οι εκλογές δεν θα γίνουν το φθινόπωρο.Σε κάθε περίπτωση, η στρατηγική του Νίκου Ανδρουλάκη δεν αλλάζει. «Δουλεύουμε κανονικά με όλα τα σενάρια μέσα, δεν θα μπούμε στη λογική να μαντέψουμε πότε θα κάνει εκλογές ο Μητσοτάκης» λένε συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και προσθέτουν: «Ο πρωθυπουργός τη μία λέει το ένα, την άλλη το άλλο, δεν δείχνει να έχει καμία στρατηγική». «Αυτή τη στιγμή η χώρα έχει μια κυβέρνηση όπου οι υπουργοί της ετοιμάζονται για εκλογές» σημειώνουν ακόμη.Το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει την οργανωτική δουλειά, τις εκδηλώσεις και τις ομιλίες στελεχών του ανά τη χώρα, προεξάρχοντος του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος σήμερα θα μιλήσει στην Κέρκυρα, επιστρέφοντας από το Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο.Παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων ανά την επικράτεια, τα οποία θα ανακοινωθούν, όπως αναμένεται, μέσα στον Ιούλιο. Το μειονέκτημα του ΠΑΣΟΚ σε αυτή τη φάση είναι βέβαια ότι δεν έχει την πληθώρα των βουλευτών που θα έτρεχαν τη χώρα πολλαπλασιαστικά, ωστόσο θεωρούν ότι αυτό θα εξισορροπηθεί με την ανακοίνωση των νέων ψηφοδελτίων.Επίσης, σύντομα ολοκληρώνεται ο προγραμματικός λόγος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ από την επιτροπή υπό τον πρώην υπουργό, Νίκο Χριστοδουλάκη.

Βολεύει το ΠΑΣΟΚ να γίνουν εκλογές τέλος τετραετίας;

Τελικά βολεύει ή όχι το ΠΑΣΟΚ να γίνουν οι εκλογές τέλος της τετραετίας; Στη Χ. Τρικούπη εκτιμούν πως όσο περνά ο καιρός, η κυβέρνηση θα πηγαίνει χειρότερα και ότι οι ίδιοι θα αναδείξουν περισσότερα ζητήματα στα οποία πάσχει. «Μέχρι στιγμής, ο Μητσοτάκης δεν έχει δείξει ότι μπορεί να αναχαιτίσει το κύμα ακρίβειας και ενεργειακής κρίσης» λένε στο ΠΑΣΟΚ σημειώνοντας ότι παρά τα μέτρα που έχει λάβει, οι πολίτες δεν έχουν δει ουσιαστική ανακούφιση.Όπως και με την ρήτρα αναπροσαρμογής, υποστηρίζουν, για την οποία η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι εξουδετερώνεται, δεν έφερε αλλαγές στο πορτοφόλι των πολιτών.Επίσης στο ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν ότι τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, «ταυτίζονται απόλυτα» στη διαχείριση του ενεργειακού, εμμένοντας απλώς στη ρήτρα αναπροσαρμογής, ενώ η Χ. Τρικούπη επιμένει να μιλά για πλαφόν στη λιανική. «Η ταύτιση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ότι δεν μπορούν να συγκρουστούν με τις εταιρείες παραγωγής ενέργειας» σημειώνουν.

Οι δημοσκοπικές πιέσεις

Συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη, περιμένουν βέβαια ότι όσο περνά ο καιρός θα εντείνονται οι πιέσεις προς το ΠΑΣΟΚ (δημοσκοπικά, μιντιακά) με στόχο το κεντρώο και κεντροαριστερό ακροατήριο. «Διαρρέουν ότι θα χάνουμε δημοσκοπικά μισή μονάδα κάθε μήνα, αλλά από αυτά δεν περνάει τίποτα στον πολίτη» υποστηρίζουν στη Χ. Τρικούπη. Εκτιμούν δε ότι ένα μεγάλο κομμάτι απογοητευμένων ψηφοφόρων φεύγει από τη ΝΔ και στοίχημά τους είναι να το κερδίσουν.«Εμείς είμαστε έτοιμοι, όποτε και αν κάνει εκλογές ο Μητσοτάκης» λένε εν κατακλείδι στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα