Εκλογές 2023: Έκδοση ταυτοτήτων και το Σαββατοκύριακο

20.05.2023 / 9:10
tautotita-ekloges


Το πλέον διαδεδομένο επίσημο έγγραφο για να γίνει η αναγνώριση ενός ψηφοφόρου από την εφορευτική επιτροπή, έτσι ώστε να ψηφίσει στις εκλογές, είναι η αστυνομική ταυτότητα. Όσοι, για οποιοδήποτε λόγο, δεν έχουν την ταυτότητά τους και επιθυμούν να εκδώσουν καινούρια μπορούν να το κάνουν ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο, όπως αναφέρει η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών.

«Προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες κατά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος, οι Αρχές έκδοσης δελτίων ταυτότητας, θα λειτουργήσουν τις ημέρες Σάββατο 20 Μαΐου και Κυριακή 21 Μαΐου κατά τις ώρες που θα οριστούν με έγγραφο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη», αναφέρει χαρακτηριστικά η εγκύκλιος.

Μάλιστα, το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση για τις ώρες που θα λειτουργήσουν τα γραφεία ταυτοτήτων και διαβατηρίων. Αναλυτικά:

Γραφεία Ταυτοτήτων

  • Σάββατο, 20 Μαΐου 2023, κατά τις ώρες 08:00 έως 20:00.
  • Κυριακή, 21 Μαΐου 2023, κατά τις ώρες 07:00 έως 19:00.

Γραφεία Διαβατηρίων (για την παράδοση διαβατηρίων που δεν έχουν παραληφθεί από τους δικαιούχους)

  • Σάββατο, 20 Μαΐου 2023, κατά τις ώρες 08:00 έως 15:00.
  • Κυριακή, 21 Μαΐου 2023, κατά τις ώρες 07:00 έως 19:00.

Επισημαίνεται ότι σε περιπτώσεις αρχικής έκδοσης – αντικατάστασης δελτίου ταυτότητας, αυτό θα εκδίδεται άμεσα, ακόμα και την ημέρα της ψηφοφορίας, εφόσον προσκομισθούν αυτοπροσώπως από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.

Περισσότερες πληροφορίες για τα δικαιολογητικά και διευκρινιστικές λεπτομέρειες σχετικά με την έκδοση δελτίων ταυτότητας, από τα Γραφεία Ταυτοτήτων, μπορούν οι πολίτες να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr / Οδηγός του Πολίτη – Δικαιολογητικά.

Στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας επίσης, είναι δυνατή η αναζήτηση των στοιχείων επικοινωνίας των κατά τόπους Γραφείων Ταυτοτήτων των Υπηρεσιών Ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα