Παρασκευή, 3.02.2023, 2:57 μμ

Εκδήλωση στο ΒΟΞ για την υποβάθμιση των πτυχίων των καλλιτεχνών

21.01.2023 / 10:09
ka 4

«Ένα μήνα μετά την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος και παρά το γεγονός ότι έχει συγκληθεί διευρυμένη υπουργική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, είμαστε ακόμα στο σημείο μηδέν», δηλώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος.

Με τρίτη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν την Πέμπτη στο υπουργείο Πολιτισμού σύσσωμη η καλλιτεχνική κοινότητα ζητά την άμεση απόσυρση του Π.Δ. 85/2022 για τις ειδικότητες των καλλιτεχνών και των εργαζομένων στην τέχνη και τον πολιτισμό. Επαναφορά των επαγγελμάτων τους στο καθεστώς ΤΕ για όλους (ή ΠΕ για όσους κλάδους ίσχυε). Ίδρυση Δημόσιας Τριτοβάθμιας Ανώτατης Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης και ενιαίας δημόσιας καλλιτεχνικής εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες υπό την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας.

Στο πλαίσιο των δράσεων που πραγματοποιούνται και μετά το επιτυχημένο από πλευράς ανταπόκρισης πάρτι του ΣΕΗ την περασμένη Παρασκευή σε κεντρικό μπαρ της Αθήνας, το Σάββατο 21 Ιανουαρίου στις 20:30 στο Βοξ στην οδό Αραχώβης στα Εξάρχεια διοργανώνεται εκδήλωση – συζήτηση με θέμα «υποβάθμιση των πτυχίων των καλλιτεχνικών σχολών».

Ομιλητές της συζήτησης η λυρική τραγουδίστρια Μαργαρίτα Συγγενιώτου, η ηθοποιός Δώρα Χρυσικού και ο ηθοποιός μελος ΣΕΗ Χάρης Τζωρτζάκης. Θα υπάρξει παρέμβαση σπουδαστών των δραματικών σχολών.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα