ΕΚΑΒ: Το 70% των αιτημάτων για ΜΕΘ αφορά περιστατικά κορονοϊού κάτω των 65 ετών

08.04.2021 / 20:21
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
πο 5

Το 70% των αιτημάτων των νοσοκομείων προς το ΕΚΑΒ για εξεύρεση ΜΕΘ αφορά περιστατικά κορονοϊού κάτω των 65 ετών, επισημαίνει ο πρόεδρος εργαζομένων του ΕΚΑΒ, Γιώργος Ματθαιόπουλος, κάνοντας λόγο για πολύ δύσκολη κατάσταση τον τελευαίο μήνα στην Αττική.

Μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ, «Συνδέσεις», ο κ. Ματθαιόπουλος, είπε πως από τις 1.100 διακομιδές στην Αττική οι 200 αφορούν στον κορονοϊό, ενώ τόνισε ότι οι διασώστες είναι εξαντλημένοι, ενώ εξέφρασε την ελπίδα να γίνει γρήγορα αποκλιμάκωση καθώς παρατηρείται επιπέδωση των κρουσμάτων .

Ο πρόεδρος των εργαζομένων, απηύθυνε έκκληση για προσοχή, καθώς όπως είπε «βλέπουμε περιστατικά νέων ανθρώπων», προσθέτοντας ότι «αν δεν είχαν γίνει οι εμβολιασμοί των μεγάλων ηλικιών η κατάσταση θα ήταν τώρα ανεξέλεγκτη».

Αναφορικά με τα πόσα ασθενοφόρα επιχειρούν, είπε πως αυτή τη στιγμή στην Αττική επιχειρούν 65 ασθενοφόρα το πρωί, 65 το απόγευμα και 35 περίπου τη νύχτα. Υπογράμμισε ότι το ΕΚΑΒ χρειάζεται ενίσχυση αλλά και ανανέωση του στόλου καθώς και ότι πρέπει η πολιτεία να προχωρήσει άμεσα σε προκήρυξη μόνιμων προσλήψεων, διότι από τις 175 θέσεις που είχαν εγκριθεί για επικουρικό προσωπικό έχουν καλυφθεί μόνο οι 35 στην Αθήνα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα