Εικαστική πανδαισία η έκθεση ζωγραφικής της Μαρίας Κοκκίνη

07.04.2024 / 10:35
maria-kokkini-300x300

Η αίθουσα Τέχνης «Gallery Ωδείο»του Κέντρου Πολιτισμού-Ολυμπισμού «Κωστή Παλαμά» είναι στην ευχάριστη θέση να φιλοξενεί την έκθεση μιας σπουδαίας ζωγράφου με Πανελλήνια και Διεθνή αναγνώριση της οποίας τα εγκαίνιά θα γίνουν το Σάββατο 6 Απριλίου στις 7.30 στην «Gallery Ωδείο» Γερμανού 30, έναντι του Αρχαίου Ωδείου.

Τιμήστε και σεις με την παρουσία σας την ιδιαίτερη καλλιτέχνη, της οποίας η επιστήμη των μαθηματικών που σπούδασε με τις ευθείες γραμμές  τα γεωμετρικά σχήματα και την σχολαστική συμμετρία αποτυπώνονται έντονα στις εικαστικές της δημιουργίες και διαμορφώνουν παραστάσεις οι οποίες εκφράζουν νοήματα της καθημερινής ζωής μας.

Η δυναμική της συναισθηματικής της έκφρασης με την πολύχρονη εμπειρία στην εικαστική παλέτα,  δημιούργησε μια πρωτότυπη καλλιτεχνική νοοτροπία που μπορεί να διακρίνει ο φιλότεχνος την μοναδικοτητά της.

Η σουρεαλιστική τεχνοτροπία της διεισδύουν στα άδυτα της ψυχής και αναβιώνουν με την δύναμη των ζωηρών χρωμάτων πλήθος παραστάσεων που ερμηνεύουν με το δικό τους τρόπο την ζωή και τον έρωτα.

Σε μια μουντή εποχή με πολύ γκρίζο τα θέματα της Μαρίας Κοκκίνης με το πλούσιο χρώμα τους, έχουν κυρίως κοινωνικό χαρακτήρα με παραστάσεις από την καθημερινή ζωή, που δίνουν στον φιλότεχνο μια αισθητική απόλαυση που εμπνέει αισιοδοξία και κάνει τη ζωή πιο όμορφη και ελπιδοφόρο. 

Τα θέματα μου συνήθως είναι κοινωνικά, πολιτικά και στιγμές καθημερινότητας. Τα χρώματα μου είναι έντονα. Μου αρέσει το χρώμα. Ο πίνακας για εμένα είναι ένα στολίδι, το οποίο θα το βλέπει κάποιος καθημερινά και δεν θέλω να του μαυρίζει την ψυχή. Θέλω να αποπνέει αισιοδοξία.

Όσοι αγαπούν τις Εικαστικές Τέχνες ας οδηγήσουν τα βηματά τους στον αισθησιακό μας χώρο για να νοιώσουν την ψυχική απόλαυση που προσφέρει το ωραίο και όμορφο.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα