Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Σήμερα η απόφαση για την προσωρινή επιμέλεια της μικρής Λυδίας

28.06.2021 / 7:36
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ÍåêñÞ íåáñÞ ãõíáßêá äßðëá óôï ìùñü ôçò êáé ôïí äåìÝíï óýæõãü ôçò óôï óðßôé ôïõò óôá ÃëõêÜ ÍåñÜ, Ôñßôç 11 ÌáÀïõ 2021.
(EUROKINISSI/ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ)

Η κρίσιμη απόφαση για την ανάθεση της προσωρινής επιμέλειας της μικρής Λυδίας αναμένεται, εκτός απροόπτου, σήμερα. Η αρμόδια εισαγγελέας ανηλίκων είναι εκείνη που θα καθορίσει σε ποιο σπίτι θα φιλοξενηθεί η ενός έτους Λυδία η οποία τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου 2021 έχασε την μητέρα της Καρολάιν από το χέρια του ίδιου του πατέρα της.

Τι διεκδικούν οι δύο οικογένειες

Η οικογένεια της Καρολάιν αλλά και του προφυλακισμένου πιλότου διεκδικούν την επιμέλεια της Λυδίας.

Η μητέρα και ο πατέρας της άτυχης 20χρονης ζητούν την κατ΄ αποκλειστικότητα επιμέλεια της μικρής προκειμένου να την μεγαλώσουν στην Αλόννησο όπου διαμένουν τα τελευταία χρόνια. Θεωρούν ότι το νησί είναι το καταλληλότερο περιβάλλον για να μεγαλώσει το παιδί καθώς όλοι θα την αγκαλιάσουν με αγάπη.
Από την πλευρά τους, οι γονείς του κατηγορούμενου ζητούν την από κοινού άσκηση της επιμέλειας της Λυδίας, προκειμένου να διαμένει από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο κάθε έτους με τους γονείς του πατέρα της και το υπόλοιπο χρονικό διάστημα με την οικογένεια της μητέρας της στο νησί.

«Η άσκηση της επιμέλειας, η ανατροφή και η επικοινωνία δεν είναι και δεν μπορεί να είναι μέσον τιμωρίας και μάλιστα ημών των αναιτίων, που έχουμε ως μόνον μέλημά μας τη Λυδία και τη σωστή και ισορροπημένη ανατροφή και εν γένει ανάπτυξή της» αναφέρουν χαρακτηριστικά στην αίτηση τους.

Η εισαγγελική διάταξη που θα εκδοθεί θα έχει ισχύ 30 ημερών. Μέσα σε αυτό το διάστημα δίνεται η δυνατότητα σε όποια από τις δύο πλευρές διαφωνήσει με την κρίση της εισαγγελικής λειτουργού να προσφύγει στις δικαστικές αρχές. Παράλληλα, η εισαγγελική αρχή είναι υποχρεωμένη μέσα σε αυτήν την προθεσμία, να εισάγει την υπόθεση στο ακροατήριο.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο, μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, είναι αυτό που θα κρίνει οριστικά το θέμα της επιμέλειας της μικρής Λυδίας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα