Εγκαταλείπεται η μερική άρση του lockdown για μετά τις 7 Δεκέμβρη – Τα σενάρια

01.12.2020 / 22:20
gko 1

Δραματικά παραμένουν τα νούμερα που ανακοινώνονται στο μέτωπο της πανδημίας, με τους νεκρούς από κορονοϊό να κινούνται καθημερινά στη ζώνη των 100 και τις διασωληνώσεις σε απαγορευτικά για τις αντοχές του συστήματος επίπεδα, κάτι που μετατρέπει την όποια χαλάρωση του lockdown σε έναν δυσεπίλυτο γρίφο.

Τα δεδομένα δείχνουν πως η χαλάρωση του lockdown μετατίθεται για το μέλλον. Βεβαίως όχι το άμεσο, καθώς το σενάριο για μερική χαλάρωση των περιορισμών στις 7 Δεκεμβρίου εγκαταλείπεται.

Η ημερομηνία άρσης του lockdown, λοιπόν, καθημερινά απομακρύνεται και τόσο τα κυβερνητικά στελέχη όσο και οι επιστήμονες διατυπώνουν, πλέον, ξεκάθαρα ότι και τα Χριστούγεννα θα εορταστούν υπό… περιορισμό.

Για τις τελικές αποφάσεις και τις συγκεκριμένες ημερομηνίες οι υπουργοί παραπέμπουν στους λοιμωξιολόγους, καθώς δυστυχώς ο κορονοϊός… δείχνει να “αντέχει” με αποτέλεσμα να περιορίζονται οι όποιες αποφάσεις για το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας.

Στο τέλος της εβδομάδας -πιθανότατα- αναμένονται οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για παράταση μίας ή δύο εβδομάδων του lockdown, ενώ στις 14 του μήνα θα δούμε αν θα ανοίξουν οι μικρές επιχειρήσεις του λιανεμπορίου και τα κομμωτήρια.

Φαίνεται ότι τα σχολεία πρόκειται να ανοίξουν ξανά από το νέο έτος, το 2021. Ελάχιστες είναι σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ οι πιθανότητες να ανοίξουν στις 14 Δεκεμβρίου που προφανώς το lockdown πάει έως τότε με πρώτη ελπίδα να ανοίξει το λιανεμπόριο ώστε να κινηθεί η αγορά μέχρι τα Χριστούγεννα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα