«Έφυγε» το «Αετόπουλο» – Θλίψη για τον θάνατο του Χάρη Γιαννόπουλου

24.05.2021 / 10:34
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
GIANNOPOULOS

Η μορφή της αδερφής του, Μαρίας Γιαννοπούλου που συνελήφθη και εκτελέστηκε το 1944 είναι αποτυπωμένη στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης που υπάρχει στην πλατεία του Επαρχείου
Θλίψη σκόρπισε και στον Πλάτανο η είδηση του θανάτου του Χάρη Γιαννόπουλου που έφυγε από την ζωή σε ηλικία 83 ετών.
Ο Χάρης Γιαννόπουλος γεννήθηκε στον Πλάτανο και ήταν αδελφός της ηρωίδας ΕΠΟΝίτισσας Μαρίας Γιαννοπούλου που συνελήφθη και εκτελέστηκε από τους ταγματασφαλήτες του Κοκκώνη στις 21 Αυγούστου 1944 στον Πύργο γιατί μοίραζε προκηρύξεις που καλούσαν το λαό σε αγώνα κατά του κατακτητή.

Η μορφή της Μαρίας Γιαννοπούλου είναι αποτυπωμένη στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης που υπάρχει στην πλατεία του Επαρχείου, δίπλα στον Μητροπολίτη Ηλείας Αντώνιο αρχηγό του ΕΑΜ Πελοποννήσου.

Η οικογένεια του συμμετείχε ολόκληρη στην Εθνική Αντίσταση. Δυο ακόμα αδέλφια του φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν από τους Γερμανούς. Ο ίδιος ήταν οργανωμένος στα “Αετόπουλα”, την οργάνωση των μικρών μαχητών στο πλάι της ΕΠΟΝ.

Ο Χ. Γιαννόπουλος διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος επί δημαρχίας Δημήτρη Κιντή και για πολλά χρόνια μέλος του Δ.Σ του παραρτήματος ΠΕΑΕΑ Ηλιούπολης.

Η κηδεία του θα τελεστεί σήμερα στις 12 το μεσημέρι στο Κοιμητήριο της Ηλιούπολης.

patrisnews.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα