Έφυγε από τη ζωή ο πρώην υπουργός Νίκος Σκουλάς

28.09.2023 / 13:11
ka 103

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών, ο Νίκος Σκουλάς που διετέλεσε υπουργός κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, αλλά και πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού τη δεκαετία του 1980, λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα.

Για το θάνατό του την θλίψη του εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος στο συλλυπητήριο μήνυμά του ανέφερε: «Προσωπικότητα μοναδική, άνθρωπος οραματικός, τολμηρός και συνεπής. Ο Νίκος Σκουλάς αφήνει ισχυρό αποτύπωμα στην πολιτική ιστορία της Κρήτης και της Ελλάδας. Τα Ανώγεια η γενέτειρά του, το Ηράκλειο και η Κρήτη, τον αποχαιρετούν με το σεβασμό που του αξίζει.

 Ως κορυφαίος στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ως Υπουργός Τουρισμού, ως Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και ως Υπουργός Αναπληρωτής Εθνικής Οικονομίας, κατάφερε να διακριθεί για το ήθος, την ακεραιότητα του χαρακτήρα του και την επιμονή για προσφορά. Προσωπικά, τον ευχαριστώ για τις πολύτιμες συμβουλές και την εμπιστοσύνη. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Αιωνία του η μνήμη».

Ο Νικόλαος Σκουλάς που ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του ΠΑΣΟΚ το 1974, γεννήθηκε στις 18 Αυγούστου 1934 στα Ανώγεια Μυλοποτάμου στην Κρήτη. Ήταν παντρεμένος με την Λουίζ Μαβίλ και είχε δύο κόρες και έναν γιο. Σπούδασε Οικονομικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων στον Καναδά και εργάστηκε ως ανώτερο στέλεχος επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα με ειδίκευση στη διακίνηση και εμπορία τροφίμων και στις τουριστικές δραστηριότητες.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα