Έφυγε από τη ζωή ο Ιωάννης Γιαννακόπουλος, επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου Πατρέων Πρωτευούσης

15.01.2021 / 12:20
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
okdawurqhb60015954b4547

Η κηδεία του έγινε στην Αθήνα

Έφυγε από τη ζωή ο επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου Πατρέων Πρωτευούσης «Ο ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ» Ιωάννης Γιαννακόπουλος.

Τον επικήδειο στην κηδεία εκφώνησε ο πρόεδρος του συλλόγου Θεοδόσης Γεωργιου ο οποίος ανέφερε τα εξής:

 «Ο Γιάννης Γιαννακόπουλος γεννήθηκε στην καρδιά της Πάτρας γιος του γνωστού δικηγόρου και πολιτικού Νίκου Γιαννακοπούλου και της Ελένης Πραποπούλου, παλιές μεγαλοαστικές οικογένειες της πόλης μας με ηθικές και χριστιανικές αρχές. Μάλιστα η προσφορά του πατερά του Νίκου Γιαννακοπούλου στην ανέγερση του νέου ναού του Αγίου Ανδρέα της Πάτρας ήταν καθοριστική.

Εφυγε νωρίς από την Πάτρα αλλά δεν σταμάτησε να αισθάνεται πέρα για πέρα Πατρινός. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και άσκησε τη δικηγορία ανερχόμενος όλες τις βαθμίδες του λειτουργήματος μέχρι τον Αρειο Πάγο.

Συνταίριαξε τον επαγγελματισμό της δικηγορίας με την κοινωνικότητα. Ζεστός, αυθόρμητος και έντιμος στον βίο του δεν πρόδωσε ποτέ τις αρχές με τις οποίες γαλουχήθηκε.

Με τον υπερχειλίζοντα δυναμισμό του προσέφερε απλόχερα τις μεγάλες δυνατότητές του στα κοινά μέσω του Συλλόγου μας.

Πενήντα χρόνια τώρα, προσέφερε ανυπολόγιστες υπηρεσίες για το κοινό καλό, όπως και ο πατέρας του όπως ήδη είπα. Πάνω από πενήντα χρόνια γεμάτα δράση, όχι μόνο στο Σύλλογό μας, αλλά και σε άλλους, όπως ο Ροταριανός Ομιλος Αθήνα -Νότος και άλλους. Εχει τιμηθεί για το έργο του αυτό με βραβεία και τιμητικά διπλώματα.

Και έρχομαι τώρα στον Σύλλογό μας, Μέλος του ΔΣ, και προέδρος για πολλές θητείες. Εδωσε τη ζωή του για τον Σύλλογό μας.

Αν ο Σύλλογός μας έχει σήμερα ιδιόκτητα γραφεία αυτό ωφελείται στον Γιάννη Γιαννακόπουλο και στον επίσης αείμνηστο πρόοεδρό μας Κουρμεντελο. Και κάτι που ίσως λίγοι γνωρίζουν, ενεθάρρυνε μέλη της οικογένειάς του, συγγενείς της μητέρας του, οι αείμνηστοι Μαρία και Διονύσιος Τσακίρης όπως προσφέρουν σημαντικότατα ποσά για την αγορά του κτηρίου.

Αγαπητέ μας Πρόεδρε, Ησουν παρών σε κάθε εκδήλωση μας. Τιμητικά προέδρευες στις Γενικές μας Συνελεύσεις και πάντα ζητούσα τις νομικές σου γνώσεις και εμπειρίες στην ερμηνεία διατάξεων του Καταστατικού μας που, και στη σύνταξη του και στις τροποποιήσεις του είχες την συμβολή σου.

Το παράδειγμά σου θα είναι για μας η πυξίδα που θα κινηθούμε στα χρόνια που έρχονται.

Αλλωστε για αυτό συνηθίζεται από τους αρχαίους χρόνους να εκφωνούνται επικήδειοι, όχι μόνο για να τιμηθεί ο νεκρός αλλά για να γνωρίζουν και ακολουθούν το παράδειγμα του οι νεότεροι.

Το ΔΣ του Συλλόγου που εκπροσωπείται σήμερα εδώ από τον γενικό γραμματέα του κ. Αλμπερτ Μπάρρυ και μένα εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην αγαπημένη σύζυγό σου Μαρία στα παιδιά σου Ελενα και Νίκο στα εγγόνια σου στην αδελφή σου κυρία Φρόσω Ζυγουράκη, επίσης σημαντικό στέλεχος του Συλλόγου μας με μεγάλη δράση και σε όλους τους οικείους σου».

Το ΔΣ του Συλλόγου συνεδρίασε εκτάκτως και πέραν των άλλων αποφάσισε στη μνήμη του να καταθέσει χρήματα υπέρ της «Κιβωτού του Κόσμου».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα