Ευθεία αναφορά Τσαβούσογλου σε Γκουτέρες για διχοτόμηση της Κύπρου

28.04.2021 / 18:30
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
tsavousoglou

Δύο ισότιμα και κυρίαρχα κράτη προκρίνει ως λύση του Κυπριακού η Τουρκία σύμφωνα με τα δήλωσε στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ο υπουργός Εξωτερικών της γείτονος χώρας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Όπως αναφέρει στο twitter ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, «συναντηθήκαμε με τον ΓΓ του ΟΗΕ, τον οικοδεσπότη της άτυπης διάσκεψης 5+1. Η λύση στο Κυπριακό πρέπει να βασίζεται στo διεθνές ισότιμο καθεστώς και στην κυριαρχική ισότητα των δύο πλευρών. Η ειρήνη και η σταθερότητα σε όλη την περιοχή μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τη συνεργασία των δύο κρατών στο νησί».

Την ίδια ώρα, ο κ. Τσαβούσογλου πρότεινε και διαπραγματεύσεις μεταξύ «δύο κρατών» και όχι μεταξύ δύο κοινοτήτων. Μετά τη συνάντησή του με τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών, Ντομινίκ Ραάμπ, έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter ότι οι δύο άνδρες επιβεβαίωσαν πως υποστηρίζουν πλήρως το όραμα λύσης της τουρκοκυπριακής πλευράς και ότι η μόνη ρεαλιστική λύση είναι νέες διαπραγματεύσεις όχι μεταξύ των δύο κοινοτήτων αλλά μεταξύ των «δύο κρατών».

dikaiologitika.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα