Παρασκευή, 12.08.2022, 8:28 μμ

Εφορία: Οι τρεις ευνοϊκές αλλαγές για τους μισθούς και τις συντάξεις το 2021

19.12.2020 / 20:16
eforia-mistoi-syntaxeiw

Τρεις σημαντικές αλλαγές στη φορολογία των εισοδημάτων από μισθούς και συντάξεις φέρνει το νέο έτος.

Η φορολογική κλίμακα με την οποία οι υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων θα υπολογίσουν τα ποσά των φόρων που αναλογούν στα εισοδήματα αυτά, κατά την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων, που θα υποβάλουν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι το 2021 θα είναι ευνοϊκότερη, καθώς θα έχει φορολογικούς συντελεστές μειωμένους.

Επιπλέον, από το νέο έτος οι μισθωτοί εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα με φορολογητέα ποσά μηνιαίων αποδοχών άνω των 857 ευρώ, τα οποία αντιστοιχούν σε μικτά (ακαθάριστα) ποσά μισθών άνω των 1.000 ευρώ, θα δουν τις μηνιαίες φορολογικές κρατήσεις τους να μειώνονται λόγω της κατάργησης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, η οποία προβλέπεται να ισχύσει προσωρινά γι’ αυτούς επί των αποδοχών του 2021.

Επίσης όσοι μισθωτοί εργαζόμενοι έλαβαν φέτος πέραν των χρηματικών αποδοχών και παροχές σε είδος, οι οποίες θεωρούνται φορολογητέες αποδοχές, θα δουν τις φορολογικές επιβαρύνσεις τους επί των παροχών αυτών να μειώνονται αισθητά.

Στην κλίμακα υπολογισμού του φόρου για εισοδήματα από μισθούς και συντάξεις, ισχύει μείωση εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή από 22% στο 9% για τα πρώτα 10.000 ευρώ του ετησίου εισοδήματος καθώς και μείωση των άλλων συντελεστών που ισχύουν για μεγαλύτερα εισοδήματα.

Καταργείται προσωρινά η εισφορά αλληλεγγύης για εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ από μισθούς.

Μειώνονται οι φορολογικές επιβαρύνσεις για τις παροχές σε είδος που λαμβάνουν χιλιάδες μισθωτοί εργαζόμενοι (αξία εταιρικών αυτοκινήτων, προκαταβολές μισθών, αφορολόγητο όριο παροχών, παροχές καρτών απεριορίστων διαδρομών, παροχές δωρεάν μετοχών κ.λπ.)

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα