Έφοδος από την ΕΛ.ΑΣ. σε γηροκομείο στο Ηράκλειο

11.07.2023 / 15:20
hlikiomeni-gynaika-1300

Έφοδο σε δομή ηλικιωμένων περιφερειακά του Ηρακλείου πραγματοποίησε η Ασφάλεια Ηρακλείου, το πρωί της Τρίτης, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας και μετά από καταγγελίες για συνθήκες στην εν λόγω δομή, που θέτουν σε κίνδυνο την ακεραιότητα των ηλικιωμένων που διαβιούν στη Δομή.

Το πρωί σήμερα, αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηρακλείου προχώρησαν σε αυτοψία στο γηροκομείο, όπου διαβιούν 92 άτομα, και διαπιστώθηκε η ευστάθεια των περισσότερων καταγγελιών που είχαν γίνει.

Πιο συγκεκριμένα οι καταγγελίες για το γηροκομείο αφορούσαν την καθαριότητα στους χώρους του γηροκομείου αλλά και την ακαταστασία που επικρατεί, με διάφορα αντικείμενα να είναι στοιβαγμένα ακόμη και σε σκάλες. Είχε καταγγελθεί όμως και θέμα στενότητας χώρου, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες του Cretalive, φέρεται να είχε αναφερθεί ότι σε μικρούς θαλάμους διαμένουν ακόμη και τρία άτομα. Παράλληλα διαπιστώθηκαν φθορές στα ταβάνια των θαλάμων, έλλειψη εποπτείας των κλινών από προσωπικό, ακόμη και μη ύπαρξη εξόδων κινδύνου, ενώ ανησυχητική είναι και η φθορά στα κάγκελα στα μπαλκόνια.

Συνελήφθη ο 60χρονος ιδιοκτήτης της δομής και με τη δικογραφία που θα σχηματισθεί θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα