Παρασκευή, 15.01.2021, 9:15 πμ

Εύκολη πορτοκαλόπιτα

04.01.2021 / 17:04
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
portokalopita

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι και σε μέτρια θερμοκρασία βάζετε όλα τα υλικά για το σιρόπι. Βράζετε για 4 λεπτά, αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει.

Για την πορτοκαλόπιτα: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 90οC, στον αέρα. Σε ένα μεγάλο ταψί απλώνετε ακανόνιστα τα φύλλα κρούστας και ψήνετε για 20-30 λετπά εώς ότου ξεραθούν, χωρίς όμως να πάρουν χρώμα.

Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και ανεβάζετε τη θερμοκρασία στους 160οC.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε με αβγοδάρτη τα αβγά, με τη ζάχαρη, το σπορέλαιο, το ξύσμα πορτοκαλιού, το μπέικιν πάουντερ και τη μαγειρική σόδα. Συνεχίζετε προσθέτοντας την πορτοκαλάδα, το γιαούρτι και τέλος, αφότου όλα τα υλικά έχουν ομογενοποιηθεί, θρυμματίζετε με τα χέρια το φύλλο κρούστας που έχετε ψήσει στο φούρνο.

Ανακατεύετε πολύ καλά και αφού σιγουρευτείτε ότι το μίγμα έχει αναμειχθεί σωστά, το μεταφέρουμε σε πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 30×25εκ. Ψήνετε στο φούρνο για 35-45 λεπτά, ή έως ότου η πορτοκαλόπιτα αποκτήσει χρυσαφένια επιφάνεια και είναι ψημένη στο κέντρο. Για να σιγουρευτείτε βυθίζετε ένα μαχαίρι στο κέντρο κι αν αυτό βγει στεγνό τότε η πορτοκαλόπιτα είναι έτοιμη.

Βγάζετε από το φούρνο και με μαχαίρι χαράσετε την πορτοκαλόπιτα, ώστε να μπορέσει να εισχωρήσει το σιρόπι. Σιρόπιαζετε την καυτή πορτοκαλόπιτα με το κρύο σιρόπι και σερβίρετε συνοδεύοντας με παγωτό βανίλια ή καϊμάκι.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΝΕΟΛΟΓΟ