Παρασκευή, 3.02.2023, 3:52 μμ

Εφιαλτική πρόβλεψη Εξαδάκτυλου στον ΜΑΧ: Δεν θα υπάρχει άνθρωπος να δουλέψει λόγω της “Ο”

03.01.2022 / 10:20
5023541-ink

Σε μια εφιαλτική πρόβλεψη προχώρησε το πρωί μιλώντας στον MAX FM και στην εκπομπή του Γιάννη Γεωργόπουλου, «Πράσινο, κόκκινο σε γαλάζιο φόντο» ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάχτυλος σε ότι αφορά στην επέλαση της μετάλλαξης Ομικρον στην χώρα μας.

Όπως είπε λόγω της υπερμεταδοτικότητας της νέας μετάλλαξης, επιχειρήσεις και δημόσιες δομές θα αναγκαστούν να κλείσουν για μέρες αφού δεν θα υπάρχει υπάλληλος για να εργαστεί καθώς αν η μετάλλαξη μπει σε κάποιον εργασιακό χώρο σύντομα θα μεταδοθεί στο μεγαλύτερο ποσοστό του εργατικού δυναμικού.

Έτσι χιλιάδες επιχειρήσεις κινδυνεύουν να βρεθούν αδρανείς ή να υπολειτουργούν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα και η περίπτωση γνωστού καφέ-μπαρ της Πάτρας το οποίο έκλεισε για λίγες ημέρες αφού σύμφωνα με πληροφορίες, υπάλληλοι και κάποια μέλη της εργοδοσίας κόλλησαν κορωνοϊο.

Η ανάρτηση του γνωστού καφέ:

Παράλληλα ο κ. Εξαδάχτυλος επισήμανε πως η νέα μετάλλαξη απειλεί τους άνω των 50 οι οποίοι είναι ανεμβολίαστοι καθώς θα χρειαστεί να νοσηλευτούν κατά εκατοντάδες με αποτέλεσμα το σύστημα υγείας και πάλι να κινδυνεύει με ασφυκτική πίεση.

Ωστόσο μέχρι στιγμής τα δεδομένα δείχνουν πως ο χρόνος επώασης της νέα μετάλλαξης είναι μικρότερος και γιαυτό και ο χρόνος καραντίνας πλέον είναι συντομότερος.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα