Έφη Αλεβίζου: «Με εξοργίζει να διαβάζω για κακές στιγμές και εγκλήματα πάθους»

04.08.2021 / 9:08
alevizou1

Στην Μαρία Ανδρέου και στο Enjoy έδωσε συνέντευξη η Έφη Αλεβίζου και μίλησε μεταξύ άλλων για τα εγκλήματα που απασχολούν την επικαιρότητα αλλά και το πόσο έχει αυξηθεί η σωματική κι η ψυχολογική βία το τελευταίο διάστημα.

Η ελληνική κοινωνία θρηνεί την Τοπαλούδη, τον Γιακουμάκη, την Καρολάιν και όχι μόνο. Τι έχει συμβεί στην κοινωνία μας και έχει αγριέψει τόσο; Τι λείπει; Οι αξίες, τα πρότυπα, οι συμβουλές από τους γονείς, η παιδεία; Πόσο επηρέασε η καραντίνα την ενδοοικογενειακή βία;

Πρέπει να αναθεωρήσουμε τα στερεότυπα με τα οποία μεγαλώσαμε. Το οφείλουμε στα παιδιά μας! Δεν είναι δυνατόν να συζητάμε το 2021 για το πότε μια γυναίκα “οφείλει” να κάνει παιδιά, πώς πρέπει να ντύνεται, να μιλάει και να σκέφτεται. Τι θα πει “ποια είναι η θέση της γυναίκας;”

Η θέση κάθε ανθρώπου, γυναίκας, άνδρα, δεν ορίζεται από κάποιο “συμβούλιο σοφών” αλλά από την καρδιά, τις δυνατότητες και τα όνειρα του καθένα. Διαβάζω για “κακές στιγμές” και για “εγκλήματα πάθους” και πραγματικά με εξοργίζει. Οι άνθρωποι δεν είμαστε κτήματα κανενός, που θα ορίσει πως θα νιώσουμε και τι θα κάνουμε.

Εσύ έχεις όνειρο μια μεγάλη οικογένεια, εγώ να γυρίζω τον κόσμο με ένα σακίδιο ενώ μια φίλη μας θέλει να διευθύνει μια πολυεθνική και να καταναλώνει εκεί όλο τον χρόνο και την φαιά ουσία της.

Δεν υπάρχει “σωστό και λάθος”. Μόνο άνθρωποι που ακολουθούν τα όνειρά τους, κάνουν λάθη, μετανιώνουν, παλεύουν ώστε να φτάσουν στον στόχο τους.

Όποιος και αν είναι αυτός… Φοβάμαι ότι, πέραν προφανώς των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους, τα μεγάλα θύματα του Covid είναι τα παιδιά και οι γυναίκες ανά τον πλανήτη που έχουν υποστεί απίστευτη σωματική και ψυχολογική βία. Και τα προβλήματα αυτά δυστυχώς δεν φεύγουν με το εμβόλιο. Σε στιγματίζουν, σε καθορίζουν και σε αλλάζουν.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα