Έφη Αχτσιόγλου: «Δεν θα μιμηθώ τον Αλέξη Τσίπρα»

19.07.2023 / 13:55
axtsioglou-7

«Κάθε καλοκαίρι γινόμαστε θεατές στο ίδιο έργο. Κάτι δεν λειτουργεί σωστά», δήλωσε για τις φωτιές η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, και συνέχισε λέγοντας πως δεν μπορεί το μόνο σχέδιο να είναι η εκκένωση. Μίλησε επίσης για τον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι δεν θα προσπαθήσει να τον μιμηθεί. «Οποιοσδήποτε προσπαθεί να μιμηθεί κάποιον άλλον καταλήγει μάλλον σαν καρικατούρα», ανέφερε.

«Είναι πολύ δύσκολη η συνθήκη αυτή τη στιγμή. Πρωτίστως για τους ανθρώπους που βρίσκονται στις περιοχές, για την ασφάλειά τους, για τους συγγενείς τους. Είναι μια τεράστια φυσική καταστροφή. Η σκέψη μας είναι πρωτίστως στους ανθρώπους που επιχειρούν στο πεδίο, που προσπαθούν να βοηθήσουν. Έχουν χαθεί περιουσίες, πολλά ζωάκια, είναι τραγικές καταστάσεις αυτές. Βλέπουμε τι σημαίνει κλιματική κρίση», τόνισε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του Open και στους δημοσιογράφους Δημήτρη Καμπουράκη και Παναγιώτη Στάθη.

Δεν μπορεί να επικαλείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι παρέλαβε χάος, συνέχισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κάθε συνυποψήφιός μου έχει μια ξεχωριστή διαδρομή και έχει συμβάλει ο κάθε ένας για να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνητική δύναμη», είπε ακόμη η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε λέγοντας πως εκείνη προτείνει μια διαφορετική μεθοδολογία. «Εγώ εισηγούμαι μια νέα μεθοδολογία ηγεσίας. Αυτό αφορά και το περιεχόμενο της πολιτικής. Τι υποστηρίζεις για την ελληνική κοινωνία; Πώς μπορείς να είσαι πιο δημιουργικός, πιο αποτελεσματικός; Ποιες είναι οι θέσεις οι οποίες μπορούν να συνομιλήσουν με τα σύγχρονα προβλήματα. Για παράδειγμα τα εργασιακά: Μιλούσαμε τόσο καιρό να αποκατασταθεί ο τάδε θεσμός ο δείνα θεσμός… βλέπετε ότι μιλάω πρωτίστως και αυτοκριτικά. Πολλοί εργαζόμενοι δεν καταλαβαίνουν τι είναι αυτό που λέμε, δεν τους αφορά αυτή η πραγματικότητα του παρελθόντος. Έχουν σύγχρονα προβλήματα. Τι έχεις να πεις για αυτούς;».

Ακόμα, η Έφη Αχτσιόγλου τόνισε πως ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας μοναδικός ηγέτης, ενώ τέλος είπε πως δεν πρόκειται να τον μιμηθεί.

«Είναι ένας μοναδικός ηγέτης, έχει τα δικά του χαρακτηριστικά, προσωπικότητα, ειδικά χαρίσματα γιατί κατάφερε να ανεβάσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε συγκεκριμένες συνθήκες και να τον κάνει κυβέρνηση. Έχει μοναδικά χαρακτηριστικά ηγέτη. Ούτε θα μπορούσα ούτε θα ήταν και σκόπιμο εγώ να προσπαθήσω να μιμηθώ τον Αλέξη Τσίπρα. Οποιοσδήποτε προσπαθεί να μιμηθεί κάποιον άλλον καταλήγει μάλλον σαν καρικατούρα».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα