Παρασκευή, 24.09.2021, 6:16 μμ

ΕΕ-Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων: Είμαι ευγνώμων σε Ελλάδα και Ιταλία για την ταχεία αντίδρασή τους στη φωτιά στην Κύπρο

04.07.2021 / 18:47
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
pyrkagia_pyrosvestis2-768x512

Η Κύπρος ενεργοποίησε τον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ στις 3 Ιουλίου 2021, ζητώντας υποστήριξη για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών στην περιοχή της Λεμεσού.

Ανταποκρινόμενη αμέσως, η ΕΕ κινητοποίησε ταχύτατα τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα της rescEU που φιλοξενούνται από την Ελλάδα και την Ιταλία. Τα πυροσβεστικά αεροσκάφη από την Ελλάδα έχουν φτάσει ήδη στην Κύπρο (όπως αναφέρεται με ανάρτηση στο λογαριασμό της Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της ΕΕ), ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι ρυθμίσεις ανάπτυξής τους με την Ιταλία.

Χαιρετίζοντας την ταχεία ανάπτυξη των περιουσιακών στοιχείων της rescEU, ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τη Διαχείριση Κρίσεων, Γιάνες Λέναρσιτς, ανέφερε ότι «η ΕΕ βρίσκεται σε πλήρη αλληλεγγύη με την Κύπρο σε αυτές τις δύσκολες στιγμές», υπογραμμίζοντας ότι «η ευρωπαϊκή υποστήριξη βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη».

«Είμαι ευγνώμων στην Ελλάδα και την Ιταλία για την ταχεία αντίδρασή τους και την απτή τους αλληλεγγύη. Οι σκέψεις μας είναι με όλους αυτούς που επλήγησαν και τους πρώτους που ανταποκρίθηκαν, διακινδυνεύοντας τη ζωή τους για να πολεμήσουν τις πυρκαγιές. Είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε περαιτέρω βοήθεια», προσέθεσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

Επιπλέον, ο δορυφόρος έκτακτης ανάγκης Copernicus της ΕΕ ενεργοποιείται για την παροχή χαρτών αξιολόγησης ζημιών στις πληγείσες περιοχές.

Το Κέντρο Συντονισμού Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις κυπριακές αρχές, για να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και να παρέχει οποιαδήποτε περαιτέρω βοήθεια.

in.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα