ΕΕ: 17 δισ. ευρώ υπό τη μορφή δανείων στην Ιταλία, την Ισπανία και την Πολωνία λόγω κορονοϊού

28.10.2020 / 1:41
gko-35-620x420

Την καταβολή 17 δισεκατομμυρίων ευρώ υπό μορφήν δανείων στην Ιταλία, την Ισπανία και την Πολωνία- ως οικονομική υποστήριξη απέναντι στην αύξηση της ανεργίας που συνδέεται με την πανδημία του κορονοϊού ανακοίνωσε την Τρίτη (27/10) η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Πρόκειται για τις πρώτες καταβολές στο πλαίσιο του προγράμματος Sure με στόχο την υποστήριξη μέτρων διατήρησης των θέσεων απασχόλησης εν μέσω της υγειονομικής κρίσης του κορονοϊού.

Η οικονομική αυτή στήριξη έχει την μορφή δανείων με προνομιακούς όρους. Τα χρήματα αντλεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τις διεθνείς αγορές, εκμεταλλευόμενη τα χαμηλά επιτόκια που μπορεί να εξασφαλίσει και στην συνέχεια δανείζονται στα κράτη μέλη που έχουν ανάγκη.

Η Ιταλία, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων έλαβε σήμερα 10 δισεκατομμύρια ευρώ, η Ισπανία 6 δισεκατομμύρια ευρώ και η Πολωνία 1 δισεκατομμύριο ευρώ.

Συνολικά, η Ιταλία θα λάβει 27,4 δισεκατομμύρια ευρώ, η Ισπανία 21,3 και η Πολωνία 11,2 από το πακέτο των 100 δισεκατομμυρίων που διατίθενται για τους σκοπούς του προγράμματος Sure.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα