ΕΔΕ για τη διαχείριση της τραγωδίας από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά

06.09.2023 / 15:14
bluehorizon_01.jpeg

Με εντολή του υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη ξεκινάει Ενορκη Διοικητική Εξέταση για τις ενέργειες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά ως προς τη διαχείριση του περιστατικού με τον θάνατο του 36χρονου κατά τον απόπλου του Blue Horizon.

Νωρίτερα ο κ. Βαρβιτσιώτης μιλώντας στον Real FM, ερωτηθείς σχετικά με το αν υπήρχαν άνθρωποι του Λιμενικού στο σημείο την ώρα του συμβάντος και γιατί δεν παρενέβησαν, ο αρμόδιος υπουργός τόνισε ότι «υπήρχε άνθρωπος του Λιμενικού και, εφόσον εκείνη τη στιγμή είχε τελειώσει η επιβίβαση, αυτό που έκανε ήταν να ρυθμίσει την κυκλοφορία. Δεν είχε στραμμένα τα μάτια του στο πλοίο. Άκουσε τη φασαρία, αμέσως πήγε προς το σημείο, προσπάθησε να δει και να καταλάβει τι έγινε και με τη συνδρομή του καβοδέτη ανέσυραν τον άνθρωπο και ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ».

«Το πλοίο έπρεπε να σταματήσει και να επιστρέψει, κάτι που δεν έκανε»
Σχολιάζοντας το γεγονός ότι το πλοίο απέπλευσε κανονικά σαν μη συνέβη τίποτα, ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε: «Ο ύπαρχος και ο αξιωματικός θα έπρεπε να έχουν ενημερώσει αμέσως τον καπετάνιο και να μη φύγει το πλοίο και να αναγκαστούμε να το καλέσουμε πίσω. Από τη στιγμή που είχαν λυθεί οι κάβοι, για λόγους ασφαλείας το πλοίο έπρεπε να αποπλεύσει. Αλλά από τη στιγμή που βγήκε από την μπούκα έπρεπε να σταματήσει και να επιστρέψει, κάτι που δεν έκανε».


Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα