Εμπορικός Σύλλογος Πατρών για το lockout: “Ανοίγουμε μετά από δύο μήνες”

01.04.2021 / 19:39
ντα 3

Ο Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών αναφέρει σε ανακοίνωση του: «Μετά από δύο σχεδόν ολόκληρους μήνες αναγκαστικού lockdown τα καταστήματα λιανικής ανοίγουν από την Δευτέρα 5 Απριλίου.

Αποδείχθηκε με τον δραματικότερο τρόπο ότι το κλείσιμο της αγοράς δεν συνέβαλε καθόλου στην αντιμετώπιση της πανδημίας μιας και στο διάστημα αυτό είχαμε έξαρσή της. Ήταν εξαρχής φανερό ότι ειδικά τα μικρά  καταστήματα λιανικής που τηρούσαν  όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα δεν αποτελούν εστία μετάδοσης του ιού. Η λειτουργία της αγοράς αποτελεί επίσης ασφαλή βαλβίδα κοινωνικής αποσυμπίεσης.

Αντίθετα το παρατεταμένο lockdown επέφερε βαρύτατο οικονομικό πλήγμα στην συντριπτική πλειοψηφία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αποτελούν τον οικονομικό κορμό της χώρας και τον μεγαλύτερο εργοδότη.

Οι συνάδελφοί μας βρίσκονται σε δεινή θέση και απαιτούνται άμεσα και ουσιαστικά μέτρα στήριξης για είναι δυνατή η επανεκκίνηση της δραστηριότητας τους. Μέτρα για τα οποία έχουμε επανειλημμένα ενημερώσει την πολιτεία και έχουμε διεκδικήσει όλο αυτό το διάστημα.

Χρειάζεται ακόμη ένας σωστότερος σχεδιασμός στο θέμα των test και στις ιχνηλατήσεις καθώς και άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ για να μην δούμε πισωγυρίσματα που θα είναι η ολική καταστροφή για την οικονομία και την κοινωνία μας.

Αναμένουμε από την κυβέρνηση περεταίρω διευκρινήσεις για τον ακριβή τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων. Από την μέχρι τώρα πληροφόρηση που έχουμε, θα ισχύσουν τα εξής κριτήρια:

Ο καταναλωτής θα στέλνει ένα SMS στον αριθμό 13032 που θα επιτρέπει την μετακίνησή του και για 3 ώρες συνολικής διάρκειας.  Δεύτερο SMS, μέσα στην διάρκεια της ίδιας ημέρας, δεν θα επιτρέπεται.

Η μετακίνηση για την πραγματοποίηση αγορών μπορεί να γίνει και από Δήμο σε Δήμο. Η προσέλευση των καταναλωτών θα γίνεται με ραντεβού.  Μέσα στην διάρκεια των 3 ωρών επιτρέπονται πολλαπλά ραντεβού για επισκέψεις σε περισσότερα καταστήματα.

Θα πρέπει να υπάρχει απαντητικό SMS ή e-mail από το κατάστημα, ως αποδεικτικό για το ραντεβού, ώστε να μπορεί να γίνει ο έλεγχος. Από αυτή την φάση της επανεκκίνησης αποκλείονται τα πολυκαταστήματα, outlets, καταστήματα που λειτουργούν με την μέθοδο shop in shop, καταστήματα εντός εμπορικών κέντρων και εκπτωτικών χωριών.

Για όλα τα καταστήματα που θα λειτουργήσουν, ισχύει ο περιορισμός του ενός ατόμου ανά 25 τ.μ. εμπορικού χώρου και ανώτατο όριο 20 επισκεπτών ταυτοχρόνως ανά κατάστημα.

 Από τους παραπάνω αριθμούς εξαιρείται το υπαλληλικό/διευθυντικό προσωπικό, ενώ σε πολύ μικρά καταστήματα κάτω των 25 τ.μ. θα επιτρέπεται η παρουσία μόνο ενός πελάτη κάθε φορά.

Συμπληρωματικά θα μπορούν να πραγματοποιούνται πωλήσεις και με click away. Ευχόμαστε στους συναδέλφους υγεία καλή δύναμη και καλές δουλειές».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα