Εμπορικός Σύλλογος Πατρών: Απαράδεκτη τροπολογία για 24ωρη επέκταση ωραρίου

06.04.2023 / 22:25
gka 67

Σε ανακοίνωση του ο Εμπορικός Σύλλογος Πατρών: «Νομίζαμε ότι τα είχαμε δει όλα αλλά το χειρότερο μας το άφησε για το τέλος η κυβέρνηση με μία ακόμη  εχθρική πράξη για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις της χώρας μας.

Με μια μεταμεσονύκτια τροπολογία, εν μέσω προεκλογικής ουσιαστικά περιόδου, η οποία εισήχθη προς ψήφιση στο νομοσχέδιο για «τα μέτρα στήριξης των συγγενών των θυμάτων και των πληγέντων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών» αποφασίστηκε χωρίς καμία διαβούλευση η νυχτερινή λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων από τις 21:00 το βράδυ μέχρι και τις 6:00 την επόμενη ημέρα!!!

Επιπλέον προβλέπει την λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων 2 συνεχόμενες Κυριακές κατά την διάρκεια των χειμερινών εκπτώσεων του Ιανουαρίου , 3 συνεχόμενες Κυριακές τον Δεκέμβρη όπως και την τελευταία Κυριακή του Νοεμβρίου.

Ένα ακόμη δώρο σε πολυεθνικές και μεγάλους  επιχειρηματικούς ομίλους. Βήμα- βήμα μεθοδικά προχωρούν στην πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου 24 ώρες το εικοσιτετράωρο. Βήμα-βήμα προχωρούν στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας με αντικατάσταση των Κυριακών των καταργημένων ενδιάμεσων εκπτώσεων.

Η σύμφωνη γνώμη Εμπορικού Συλλόγου και Δήμου για την εικοσιτετράωρη λειτουργία δεν εξασφαλίζει την προστασία των μικρών επιχειρήσεων. Είναι υπαρκτός ο κίνδυνος χρησιμοποίησης  συλλόγων «φαντασμάτων» με σκοπό την διεύρυνση του ωραρίου. 

Πρόκειται για ένα ακόμη «αναπτυξιακό» μέτρο μιας και οι συμπολίτες μας που δεν θα μπορούν να κοιμηθούν λόγω λογαριασμών, ακρίβειας και τραπεζών θα έχουν τη δυνατότητα να επιδοθούν σε shopping therapy» .

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα